Szabad Tér
Osvát Ernő
Aforizmák
Macskarácsony
Kicsi Csascsi
és a rosszcsont madár
A hanta banda -
Őskori kaland
Osvát Ernő <br> Aforizmák Macskarácsony Kicsi Csascsi <br> és a rosszcsont madár A hanta banda -<br>Őskori kaland
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 5217      Következő »    Utolsó »  

A Hazai Attila Alapítvány a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon jelentette be, hogy a szakmai zsűri döntése szerint ebben az évben Tóth Kinga veheti át a Hazai Attila Irodalmi Díjat. 

Tizennyolc országból érkeznek fiatal írók az idén a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon tartandó Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára, amelyen Magyarországot Szaniszló Judit képviseli.

Napjaink egyik legfontosabb amerikai regényírója, a hazánkban is népszerű Cormac McCarthy újabb műve olvasható magyarul. Az Isten gyermeke a szerző egyik korai műve, a Könyvfesztiválra megjelent kötetről a fordító, Morcsányi Júlia beszélt az MTI-nek.

Újrainduló régi sorozatok, népszerű regények folytatásai, interaktív játékra hívó album, képeskönyvek, valamint beszélgetések és dedikálások várják a közönséget a Pagony és a Tilos az Á Könyvek standjánál vasárnapig a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Antológia és énekeskönyv is szerepel a Magyar Napló Kiadó 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra szánt újdonságai között.

Kis könyvfesztiválnak ad otthont szombaton Balatonfüred. Az ötödik alkalommal megrendezett fesztivál idei rendezvényének középpontjában a kortárs gyermekirodalom áll - tájékoztatta pénteken az MTI-t a program szervezője.

Kihirdették az Európai Unió irodalmi díjának idei nyerteseit pénteken Brüsszelben, a legkiválóbb európai elsőkönyves és feltörekvő szerzőket reflektorfénybe állító kitüntetést tizenketten kapták meg.

Japán vonzásában - Magyarok, akik szerették Japánt címmel jelent meg Kiss Sándor könyve, amelyet a hétvégén mutatnak be a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Először kapott önálló standot a kortárs magyar költészet a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A helyszín Líracsúcs címmel szervezett programjai arra keresik a választ, hogy miért van szükség verseskönyvekre az internetes megosztás korában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Magány, kiszolgáltatottság és titok lengi körbe Szántó T. Gábor a második világháborút követő időszaktól napjainkig ívelő új kötetének nyolc elbeszélését, amelyek közt szerepel az 1945 című, többszörösen díjnyertes film alapjául szolgáló novella is.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Kiemelt

A Könyvhét 2017/1. száma

A Könyvhét 2017/1. száma a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra időzítve jelent meg április 5-én.

A Könyvhét 2017/1. számamókus könyvek reklámfüzethosszú hajúA hanta bandaMóraHelikonkönyvszakmaMesekalauzEuro-AuditObserverSaxumSzigetFekete Sas
Belépés