Könyvhét 2023
A MÚZSA
CSÓKJA
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Mélytengeri Mentőcsapat
A MÚZSA <br> CSÓKJA Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Mélytengeri Mentőcsapat
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 7175      Következő »    Utolsó »  

Verseken, kéziratokon, archív felvételeken és interjúkon, valamint Nemes Nagy Ágnes saját rajzain keresztül mutatja be a költő egész életművében megjelenő sajátos tájlírát a Mindenek ellenére föld - Nemes Nagy Ágnes tájképei című időszaki kiállítás, amely péntektől látható a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

Hetvenhárom éves korában szerdán elhunyt Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész.

A Tüskevár című zenés játékot mutatják be március 9-én a Pesti Magyar Színházban Gémes Antos rendezésében. A nagyszínpadi előadást két felvonásban láthatja a közönség - áll a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Rofusz Kinga Otthon című alkotása nyerte a Bolognai Gyerekkönyvásár CrossMedia díját, Litkei Julianna pedig bekerült a világ legjobb illusztrátorai közé - közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) kedden az MTI-vel.

A 77 éve indult MADI nemzetközi művészeti mozgalom előtt tiszteleg a budapesti Cervantes Intézet, ahol péntektől kiállítások, előadások és családi programok engednek betekintést a MADI játékos és absztrakt világába.

Gerencsér Anna író nyerte a Magyar Írószövetség magyar széppróza napi novellaíró versenyét. A szombat este gálaest keretében lezajlott verseny alapjául szolgáló téma Jókai Mór A bűntárs című regényének címe volt. A gálán a verseny mellett koncertet és antológiabemutatót is tartottak - közölte Nemes Attila, a Magyar Írószövetség szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Március 5-ig látható Yoko Ono-kiállításához kapcsolódva a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) is megünnepli a neves japán-amerikai képzőművész 90. születésnapját szombaton. A Bukta Imre és feLugossy László képzőművészek által az eseményre tervezett óriástortát a kiállítás látogatói fogyaszthatják el.

Világjáték - Polcz Alaine 100 címmel megnyílt a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) új időszaki kiállítása csütörtökön, mely hat tematikus egységben idézi fel az író, pszichológus életútját, irodalmi alkotásait és szakmai tevékenységét - tájékoztatta a múzeum csütörtökön az MTI-t.

Három, Cserhalmi György főszereplésével készült filmet tesz ingyenesen elérhetővé péntektől vasárnapig a Filmio, a színész 75. születésnapja alkalmából - tájékoztatta az NFI az MTI-t csütörtökön.

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja A háborúnak vége! Ha te is akarod - Tribute to Yoko Ono című kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM); a neves képzőművész és békeaktivista több mint 30 munkáját bemutató tárlat március 5-ig lesz látogatható - tájékoztatta az intézmény az MTI-t hétfőn.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Kiemelt

Margócsy István: Az egyetem és a mai magyar irodalom – Az Élet és Irodalom 2023/12. számából

Az Élet és Irodalom új számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

Tandori SzubjektívSzabadmattÉlet és Irodalom AlapítványKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés