Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 7314      Következő »    Utolsó »  

Faludy György örökségének bemutatásával - versszínházi előadással, kerekasztal-beszélgetéssel és szabadtéri kiállítással - ér véget a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) által szervezett Nyáresték a Fiumeiben című kulturális rendezvénysorozat szombaton a Fiumei úti sírkertben.

Adam Driver, Caleb Landry Jones, Mads Mikkelsen és Jessica Chastain is ott lesz a szerdán megnyíló 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra érkező sztárok között - jelentették be a szervezők.

Elhunyt Medvigy Gábor operatőr

2023. augusztus 28.

Hatvanhatéves korában elhunyt Medvigy Gábor Balázs Béla-díjas operatőr, fotóművész, érdemes művész, akit a magyar filmkritikusok négyszer is az év operatőrének választottak - tudatta a Facebook-oldalán a HCA - Magyar Filmoperatőrök Egyesülete hétfőn.

Idén tizenhárom produkció lesz látható az eSzínház Fesztiválon, az eszinhaz.hu weboldalon szeptember 22. és október 1-je között.

Jövő tavaszra halasztotta csütörtökön a Warner Bros. stúdió a Dűne: Második rész bemutatását a Hollywoodban folyó forgatókönyvíró- és színészsztrájk miatt - számolt be róla a Variety.com filmes hírportál.

A Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában, szeptember 3-án lesz a magyarországi premierje Tudor Giurgiu román-magyar koprodukcióban készült Libertate '89 - Nagyszeben című történelmi drámájának - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Idén nyolcadik alkalommal tartják a Németh László műfordítói tábort Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben, csaknem hetven résztvevővel, akiket Balogh Csaba, Magyarország pozsonyi nagykövete köszöntött csütörtökön.

Fél évezred gyönyörű ex libriseit tette szabadon hozzáférhetővé az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK): a most elindított, Könyvjegytár elnevezésű online tartalomszolgáltatáson keresztül elsőként a Régi Nyomtatványok Tárában található közel 1100 darabos régi ex libris-állomány, valamint a Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár modern ex libriseinek tízezer darabos gyűjteményegységéből 3400 dokumentum és ezek variánsai érhetők el - tájékoztatta az intézmény az MTI-t szerdán.

Szeptember 12-én a Maléna című dráma vetítésével kezdődik az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében a Budapesti Klasszikus Film Maraton, amely szeptember 17-ig várja az érdeklődőket öt helyszínen - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-t.

Meghaladta a kétszázezret a 14. Kolozsvári Magyar Napok (KMN) látogatottsága, a vasárnap este zárult kulturális seregszemlén a bő egy hét alatt 220-230 ezer ember vett részt - közölte hétfőn az MTI-vel a szervező Kincses Kolozsvár Egyesület.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Tandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés