Színházi szemle
Osvát Ernő
Aforizmák
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Macskarácsony
A hanta banda -
Őskori kaland
Osvát Ernő <br> Aforizmák Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Macskarácsony A hanta banda -<br>Őskori kaland
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 5266      Következő »    Utolsó »  

Átadták a Janikovszky Éva meseíró pályázat díjait pénteken a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. 

Tornai Józsefről, Jókai Annáról, Kalász Mártonról, Ratkó Józsefről és Vathy Zsuzsáról szóló kötettel bővül a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Közelképek írókról című kismonográfia-sorozata - mondta el az MTI-nek Ács Margit, az MMA rendes tagja és a sorozat szerkesztője.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) taggyűlése nagy többséggel Péterfy Gergely József Attila-díjas szerzőt választotta igazgatónak öt évre - mondta el Kocsis András Sándor, a szervezet elnöke csütörtökön Budapesten.

Portugália lesz a 76. Madridi Könyvfesztivál díszvendége, amelyet pénteken nyit meg ünnepélyes keretek között a spanyol királyi pár és Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök.

A középkori világirodalom egyik legtöbbet fordított műve, a Barlaam és Joszaphát-legenda vallások közti vándorlásának és átalakulásának történetét dolgozza fel új kötetében Simon Róbert orientalista, vallástörténész.

Átadták a Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíjakat a pályázat idei győzteseinek hétfőn a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Korábban nem látott kézirattári anyagok bemutatásával emlékezik meg a 200. éve született Tompa Mihályról az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a kedden nyíló, Nincs talán még elfeledve a dal című kiállításával.

Megkezdődött a XXV. Szent István Könyvhét hétfőn Budapesten, az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Pályázatot hirdet a József Attila Kör (JAK) az irodalmi szervezet elnöki tisztségének betöltésére.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése közzétette honlapján a magyar könyvpiac 2016. évi forgalmát leíró számait.  Innen tudjuk, hogy a legnagyobb, közoktatási tankönyveket megjelentető cégek kiesésével az évi 1 milliárd forint forgalmat elérő könyvkiadók száma 10. Ezen könyvkiadók könyvtermése képezi az összforgalom 44,09%-át, 40 kiadó állította elő a könyvpiac 82,20%-át, 69 cég produkálta a forgalom 89,61%-át.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Kiemelt

A Könyvhét 2017/2. száma megtalálható

A Könyvhét 2017/2. száma megtalálható

Könyvhét 2017/2. számamókus könyvek reklámfüzethosszú hajúA hanta bandaMóraHelikonkönyvszakmaMesekalauzEuro-AuditObserverSaxumSzigetFekete Sas
Belépés