Könyvhét 2021
Nem kötelező,
szívből ajánlott
könyvek
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
Nem kötelező,<br>szívből ajánlott<br> könyvek Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 6732      Következő »    Utolsó »  

Kortárs magyar drámairodalom idegen nyelvű előadásainak támogatására indított pályázatot a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ); a pályázatra folyamatosan lehet jelentkezni - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Pályázati csomagot hirdetett a magyar irodalom külföldi népszerűsítésére a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a kiadók részére. A két felhívást tartalmazó konstrukcióra külföldi székhelyű kiadók jelentkezhetnek.

Elhunyt Hankiss Ágnes

2021. augusztus 17.

Elhunyt Hankiss Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának tagja, író, pszichológus, volt európai parlamenti képviselő.

2021. szeptember 2-án nyitja kapuit a 92. Ünnepi Könyvhét, a Vörösmarty tér, Vigadó tér, Duna-korzó területén.

Második alkalommal szervezik meg a Dióhéj Irodalmi Találkozót, a neves írók, költők, zenészek és zenekarok részvételével szervezett rendezvényt augusztus 21-én tartják a Nógrád megyei Diósjenőn - olvasható a Magyar Írószövetség által szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A 19-20. századi magyar irodalom legnagyobb alkotóitól válnak elérhetővé történeti forrásanyagok az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Kézirattárából az új generációs digitális tartalomszolgáltatás részeként.

A Kertész utcai Shaxpeare-mosó című produkció kapja a legjobb előadás díját a Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján. A Színikritikusok díja átadó gáláját szeptember 12-én tartják a Bethlen Téri Színházban - közölte a szakmai szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Giorgio Pressburger (Pressburger György) magyar származású olasz író, újságíró, műfordító, dramaturg, rendező, a budapesti Olasz Kulturális Intézet volt igazgatója hagyatékából származó, mintegy kilencven tételből álló gyűjteménnyel bővült a Kertész Imre Intézet archívuma.

A mozgás ablakot nyit a világra – megjelent a Móra Könyvkiadó és a Bethesda Gyermekkórház legújabb közös könyve, a MocorGO.

Az esztergomi Babits-ház emlékmúzeummá avatásának 60. évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget rendeznek augusztus 6-án.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Kiemelt

Őszi Könyvhét – hármat egy csapásra

Ha „negyedik hullám” nem szól közbe, a fesztiváli szezonra időzítve október 13-án megjelenő Könyvhetet három nagy könyves fesztivál leendő közönsége is lapozgathatja.

A Könyvhét 2021/2. számának címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés