ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Külföldi könyvek <br> webshopja
Kiemelt

Az Aranyláz pályázat eredménye

2017.12.01.

A Supka Géza Alapítvány olvasásnépszerűsítő irodalmi pályázatot hirdetett „Aranyláz” címmel középiskolás korú fiatalok számára. A pályázaton részt vehetett valamennyi, a 2017/2018-as tanévben a közoktatási intézmények 9-13. évfolyamát végző tanuló.

A pályázat kiírója azzal a felhívással fordult a középiskolás korú fiatalokhoz, hogy írjanak kritikát (értelmező és értékelő szöveget), vagy készítsenek értelmező/értékelő vlog bejegyzést egy tetszőlegesen választott kortárs magyar irodalmi műről.

A pályázó feladata az volt a (1.) kritika / elemzés / esszé vagy a (2.) vlog kategóriában, hogy értelmezze a pályamű tárgyműve lehetséges üzeneteit, alakítson ki személyes, értékelő viszonyt a szövegben megjelenő karakterekhez, eseményekhez, elemezze és értékelje a pályamű tárgyműve művészi megvalósítását, térjen ki a szöveg szerkezetére, valamint a pályamű tárgyművében alkalmazott beszédmód jellegzetességeire.

A zsűri tagjai: Arató László irodalomtanár, a Magyartanárok Egyesületének elnöke, Diószegi Endre irodalomtanár, a MIT Tanári Tagozatának elnöke és Lévai Balázs újságíró, filmrendező voltak.

A pályázat fődíja a kritika / elemzés / esszé kategóriában egy HP 250 G5 W4N08EA notebook, a vlog kategóriában egy GoPro Hero5 Black sportkamera volt, a különdíjasok oklevél elismerésben részesültek.


Fődíjat nyert

esszé kategóriában:
Bakó Sára

vlog kategóriában:
Szikora Benedek


Különdíjasok

esszé kategóriában:
Szerdahelyi Dóra, Víg Kriszta, Jankovits András, Pintér Noémi, Mazán Niki
vlog kategóriában:
Kövér Vencel, Varga Henrik


A pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására 2017. október 30-án került sor a budapesti Magvető Caféban.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/3.ÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés