Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Kiemelt

„Az magyar nípnek, ki ezt olvassa” – Heti KÖNYVHÉT

2020.02.27.

KÖNYVHÉT – könyves újság neten és papíron

„Úgy érezzük, hogy fegyvert fog ránk az ismeretlen” – Földes András
„A Pulitzer emlékdíjas Földes András szórakoztató, és sokszor humoros könyve arra keresi a választ, hogy miként lehetünk úrrá a kaotikus 21. századon. És persze, hogy mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk.” Földes Andrással Illényi Mária beszélgetett. Könyvhét, 2018/4. szám

Daniel Fusco & D.R. Jacobsen: Őszintén Jézusról és zűrös életünkről
Daniel Fusco Őszintén Jézusról és zűrös életünkről című könyve kockázatos vállalkozás: ki akarna megvenni egy olyan könyvet, ami zűrzavaros életéről szól, ráadásul keresztény szemszögből. Pompor Zoltán recenziója. Könyvhét, 2018/4. szám

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat
Székely Csaba, Schwechtje Mihály, valamint Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs nyerte el a Kortárs Magyar Dráma-díjat az idén.

Kovács András Ferenc kapja idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat
Requiem Tzimbalomra című verskötetéért Kovács András Ferenc nyerte el idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat, mellette Cselényi Béla, Kováts Judit, Szajbély Mihály és Mártonffy Marcell vehet át elismerést a március 2-i díjátadó ünnepségen - közölte az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület az MTI-vel.

Meghalt Csukás István
Meghalt életének 84. évében Csukás István, a nemzet művésze - közölte Facebook-oldalán az Újszínház. Az alkotót az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett saját halottjának tekinti a közmédia is, amelynek csatornáin műsorváltozással emlékeznek Csukás Istvánra.

Majdnemek – irodalmi estsorozat indul az Akvárium Klubban
Majdnemek címmel irodalmi estsorozat indul szerdán Budapesten, az Akvárium Klubban. Klasszikus felolvasás helyett egyfajta zenei-irodalmi show keretében esik szó kortárs irodalmi művekről. Szubjektív kapcsolódási pontokon és személyes sztorikon keresztül ismerhetik meg az érdeklődők az alkotásokat.

Kertész Imre tanulóéveit bemutató kiállítás nyílt a Szabó Ervin Könyvtárban
Részben eddig kiadatlan fotókon és vallomásokon keresztül, digitális tartalmakkal kiegészülve tekinti át Kertész Imre Nobel-díjas író tanulóéveit a Kertész Imre Intézet utazó kiállítása, amely csütörtökön nyílt meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) auditóriumában.

A világ legszomorúbb embere - Egressy Zoltán – Az Élet és Irodalom 2020/09. számából
A világ legszomorúbb embere – Egressy Zoltánnal beszélget Kácsor Zsolt.Orcsik Roland Az identitás hullavasútján címmel írt esszét. – Károlyi Csaba Alul lenni sehol nem jó címmel írt kritikát Csabai László A vidék lelke című novelláskötetéről. – Hász Róbert Fábián Marcell és a táncoló halál című krimijéről ketten írtak: Szilágyi Zsófia: Krimi a bácskai porban; Kálmán C. György: Másodszorra is – A versrovatban Kállay Eszter, Tóth Krisztina és Tőzsér Árpád versei olvashatók. – Darvasi László, Gáspár Menyhért és Lévai Júlia Mira prózája. Tárcatár: Beck Zoltán. – György Péter írt a Derkó – 2019 című Műcsarnok-beli kiállításról. – Fáy Miklós lemezkritikája Maurizio Pollini új Beethoven-lemezéről szól. – Mindez és még sok jó írás olvasható az eheti Élet és Irodalomban.

Az archívum kincseiből:

A meggyilkolt kolléga – Beszélgetés Kereszty Andrással
Kisemmizett életek – Mikófalvi kulákok és kitelepítettek
Kicsoda Johannes Woanders? – Beszélgetés Folk Györggyel
„Az magyar nípnek, ki ezt olvassa” – interjú Kőszeghy Péterrel
Olvasni?... Manapság? – Beszélgetés Bodó Balázzsal

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/1 címlapÉS Páratlan oldalKőszeghyKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés