Az olvasás éjszakája
ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Az Olvasás Éjszakája
2018. szeptember 29.
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Az Olvasás Éjszakája 2018. szeptember 29. Külföldi könyvek <br> webshopja
Kiemelt

Frankfurt, 2017, Vámos Miklós, Szabó Magda, Kemsei István, Boldizsár Ildikó, Tornai József, a Toldi Párizsban – Heti KÖNYVHÉT

2017.10.11.

Angela Merkel és Emmanuel Macron nyitotta meg a Frankfurti Könyvvásárt
Elkezdődött kedden a 69. Frankfurti Könyvvásár, a világ legnagyobb könyvszakmai találkozóját Angela Merkel és Emmanuel Macron, a házigazda Németország kormányfője és a díszvendég Franciaország államfője nyitotta meg.

 


„A tabudöntögetés nem célom, de ahol így alakult, nem bántam.” – Interjú Vámos Miklóssal
Legújabb könyve, a Hattyúk dala, egy titokzatos kézirat története. Nem tudni, miről szól, milyen nyelven és milyen ábécével íródott ez az úgynevezett Hattyús kézirat, amelynek nyomában utazunk kétezer évet. Vámos Miklóssal Szepesi Dóra beszélgetett. Könyvhét, 2016/3. szám

 

 

 

Macskaléptű betűk fénylő ünnepe – Szabó Magdát köszöntötte Tarján Tamás
Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából újra közöljük honlapunkon Tarján Tamásnak a Könyvhét 2007. októberi számában megjelent köszöntő sorait, most kiegészítve a csak a nyomtatott Könyvhétben közölt illusztrációkkal. Így, együtt emlékezve Szabó Magdára, és a 2017. szeptember 24-én elhunyt Tarján Tamásra.

 

 

Kemsei István kapta az MMA közgyűlésén az Irodalmi Tagozat Illyés Gyula-díját
Átadták a 2017-es tagozati díjakat a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) keddi tisztújító közgyűlésén a Pesti Vigadóban.

 

 

 

 

Köszönni a csillagoknak – Beszélgetés Boldizsár Ildikóval
Boldizsár Ildikó könyve, az Életválságok meséi–Mesekalauz útkeresőknek 55 történetet tartalmaz. Boldizsár Ildikóval a kötetről és a meseterápiáról Illényi Mária beszélgetett. Könyvhét, 2016/3. szám

 

A frankfurti magyar stand új arculatát a kassáki modernizmus és a 21. század találkozása ihlette
A korábbinál nagyobb, különleges látványelemekből épített stand várja a magyar irodalom kedvelőit a Frankfurti Könyvvásáron a Balassi Intézet Publishing Hungary programjának köszönhetően - közölte az intézet szerdán az MTI-vel.

Kassákizmus – túl a különválasztott irodalom és képzőművészet horizontján
Kassákizmus főcímmel három kiállítással ünneplik Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és tagintézményei, a Kassák Múzeum és az OSZMI Bajor Gizi Színészmúzeuma.

 

 

 

 

 

Közösségi verselés a Katona József Színházban az Arany-emlékév jegyében
A halhatatlan halott - Arany-félmaraton címmel október 22-én, vasárnap különleges, háromrészes produkcióval várja a nézőket a budapesti Katona József Színház az Arany-emlékév jegyében.

 

 


A 90 éves Tornai Józsefet A virágos föld titkai címet viselő válogatáskötettel köszöntik

Már kezdőként sem akartam mást, csak profi lenni a lírában - mondta az MTI-nek a 90. születésnapját ünneplő Tornai József Kossuth-díjjal és a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett költő.

Francia és magyar diákok mutatták be a Toldi kétnyelvű változatát Párizsban

Francia és magyar diákok mutatták be Arany János Toldi című elbeszélő költeményének kétnyelvű változatát Párizsban.

Kósa András László: a magyar irodalomnak van piaca Romániában

Rendszerváltozás óta az idén jelenik meg a legtöbb magyar irodalmi mű román nyelven, ami azt mutatja, hogy a magyar irodalomnak van piaca Romániában - nyilatkozta pénteken az MTI-nek Kósa András László, a Balassi Intézet bukaresti központjának igazgatója.

József Attila életét mutatja be Vecsei H. Miklós monodrámája

Monodrámát írt és rendezett Vecsei H. Miklós, a Vígszínház ifjú színésze, aki a szombattól látható Mondjad, Atikám! című darabban játszik a Házi Színpadon.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés