ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Külföldi könyvek <br> webshopja
Kiemelt

Magyar írók Bécsben és Brüsszelben, Tarján Tamás könyvhetei, Gulag-fogolyból fordító, Goncourt-, Renaudot-, Nemzet Művésze díj – Heti KÖNYVHÉT

2017.11.08.

Tarján Tamás: Legkönyvhetebb könyvheteim
Nemrég veszítettük el Tarján Tamást, de nem az írásait: a korábbi nyomtatott számainkban megjelent írások honlapunkon történő közzétételének sorában most Tarján Tamás Legkönyvhetebb könyvheteim c. írását – az abban fölemlített Határ Győző fotójának kiemelésével – bocsátjuk most az internetes böngészők nyilvánossága elé. Könyvhét, 2016/2. szám

 

 

„Furcsa szerelem” – Lágerlakóból lett az orosz irodalom tolmácsolója Galgóczy Árpád – Könyvhét 20
[A Könyvhét megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából közreadott írás a netkorszak előtti időkből] Galgóczy Árpád gimnazistaként, 1945-ben diáktársaival együtt szervezkedett a szovjet csapatok ellen, lebukott, de csak két évvel később fogták le, és húsz év munkatáborra ítélték. A Gulág-táborban szeretett bele az orosz költészetbe. Hazatérése után fordító lett, sok díjjal, kitüntetéssel ismerték el munkásságát. Galgóczy Árpáddal Szénási Zsófia beszélgetett. Könyvhét, 2000. szeptember 7.

Nagy Britannia nem engedi a Ben Jonson könyvritkaságot külföldre vinni
Ideiglenesen megtiltotta Ben Jonson reneszánsz drámaíró gyűjteményes kötete egyik különleges, jegyzetekkel ellátott példányának külföldre vitelét John Glen brit kulturális miniszter, hogy így az országban tartsa a ritkaságnak számító könyvet.

 

 

 

Bartis Attila, Szőcs Petra, Selyem Zsuzsa, Molnár T. Eszter, Bencsik Orsolya és Kiss Tibor Noé a Donau Lounge programjában
Hat magyar író képviseli idén Magyarországot a november 9. és 12. között zajló Buch Wien nemzetközi bécsi könyvvásár Donau Lounge programjában, amelynek keretében immár hatodik éve találkozhat a bécsi közönség a Duna menti régió íróival - közölte a Balassi Intézet szerdán az MTI-vel.

A Transpoesie fesztiválon nemzetközi költészeti estet rendez a brüsszeli Balassi Intézet
A brüsszeli Balassi Intézet nemzetközi költészeti estet rendez csütörtökön, amelyen Magyaroszágról Terék Anna költő, drámaíró olvassa fel verseit.

Nyilvánossá teszik az értékes könyveket és kéziratokat tartalmazó Guenzburg-gyűjteményt
Az izraeli és az orosz állami könyvtárak megállapodtak kedden, hogy Izrael az interneten nyilvánossá teszi a sok ezer régi héber könyvet és dokumentumot tartalmazó Guenzburg-gyűjteményt - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap.

Leila Slimani írónőt kérte fel a francia elnök személyes frankofónügyi képviselőjének
Leila Slimani marokkói-francia írónőt, a tavaly Goncourt-díjat nyert Altatódal című regény szerzőjét nevezte ki hétfőn "személyes" frankofónügyi képviselőjének Emmanuel Macron francia államfő.

Szavalóverseny a Nemzeti Színházban A magyar nyelv napja alkalmából – 2017. november 11-12.
A magyar nyelv napja, november 13. alkalmából a hétvégén rendezik meg a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete közös szavalóversenyének döntőjét Budapesten; a rendezvényen a versmondások mellett a versek alapján készült videoklipeket is láthatja a közönség - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Bejelentették a Goncourt- és a Renaudot-díj nyerteseit
A német nagyiparosoknak a náci Németországban betöltött szerepéről szóló regény, Eric Vuillard L'ordre du jour (Napirend) című műve kapta idén a legrangosabb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat - jelentették be hétfőn Párizsban.

Milan Kundera utolsó cseh nyelven írt regénye megjelent Csehországban is
Csehországban is kiadták Milan Kundera A nevetés és felejtés könyvét, amely az 1975 óta Franciaországban elő író utolsó cseh nyelven írt regénye.

 

Csukás István, Kiss Anna és Dévényi Sándor kapta meg a Nemzet Művésze díjat
Csukás István író, költő; Kiss Anna költő, drámaíró és Dévényi Sándor építész vehette át a Nemzet Művésze elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől és Fekete Györgytől, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) leköszönő elnökétől pénteken a fővárosi Pesti Vigadóban.

A 19. Szegedi Könyvárverés anyagának bemutatója a Somogyi-könyvtárban
Igazi könyvritkaságokkal és más, kultúrtörténeti szempontból is fontos kiadványokat láthatnak azok, akik ellátogatnak a Somogyi-könyvtárba, ahol a szombati, 19. Szegedi Könyvárverés anyagát mutatják be

M. Nagy Miklós a Helikon Kiadó új főszerkesztője
M. Nagy Miklós műfordító, író és kritikus a Helikon új irodalmi vezetője és főszerkesztője - közölte a kiadó csütörtökön az MTI-vel.

A hitvallás és az irodalom a Debreceni Irodalmi Napok központi témája
A hitvallás és az irodalom a központi témája a Debreceni Irodalmi Napok idei programsorozatának, amelyet november 6. és 8. között rendeznek meg - mondta a város alpolgármestere az esemény csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalSzókimondókaKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés