Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
A hosszú hajú
királykisasszony
A hanta banda -
Őskori kaland
Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben A hosszú hajú <br> királykisasszony A hanta banda -<br>Őskori kaland
Kiemelt

Mi a madzsar? – Heti KÖNYVHÉT

2019.06.20.

KÖNYVHÉT – könyves újság neten és papíron

Kalandos mesék és mesés kalandok – gyerek- és ifjúsági könyvek a nyári vakációra
Az ünnepi könyvhétre és a nyárra időzített könyvújdonságokból válogatott gyermek- és ifjúsági könyveket bemutató rovatában, a Könyvhét ünnepi könyvheti számában Szénási Zsófia, itt a nyomtatott változatban megjelent írásának kibővített változata olvasható. Könyvhét online

Weöres Sándor Napokkal indít a Gyulai Várszínház
A Gyulai Várszínház és Nemzeti Színház tavaly egy olyan hosszú távú színházi, összművészeti programsorozatot indított el a Székely János Napokkal, amelynek célja, hogy a közelmúlt nemzeti klasszikusainak az utóbbi évtizedekben kicsit háttérbe szorult életműveire egy-egy kétnapos programsorozattal, benne legalább egy fontos dráma bemutatásával hívják fel a figyelmet.

IX. Irodalmi Humorfesztivál Gyulán
A Gyulai Várszínházban 2002 óta kétévente megrendezett Irodalmi Humorfesztivál az egyik legkiemelkedőbb nyári szépirodalmi program a Kárpát-medencében.

A Szöuli Nemzetközi Könyvvásár díszvendége Magyarország
A Koreai Köztársaság és Magyarország közötti teljes körű diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója alkalmából Magyarország lett az 1954-ben alapított, szerdától vasárnapig tartó Szöuli Nemzetközi Könyvvásár díszvendége, így a magyar kultúra különleges szerepet kap a seregszemlén.

Sebastiano Salgado fotográfus kapja a németországi könyvkereskedők békedíját
Sebastiano Salgado világhírű brazil fotóművész kapja az idén a német nyelvterület legrangosabb civil kitüntetéseként számon tartott elismerést, a németországi könyvkereskedők békedíját (Friedenspreis des Deutschen Buchhandels) - jelentették be kedden Berlinben.

A Sötét Napok utáni évek – Előzményregényt kap Az éhezők viadala
Suzanne Collins előzményregényt ír Az éhezők viadalához - erősítette meg a héten a Scholastic kiadó.

PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál ősszel Budapesten
PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivált rendeznek ősszel Budapesten. A szeptember 25-től 28-ig zajló esemény fő célja a világirodalom fókuszba állítása, illetve a magyar irodalom nemzetközi kapcsolatainak erősítése.

Küszködik és teremt - Felolvasás Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplójából
Küszködik és teremt címmel Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplóinak teljes szövegét 12 fiatal színésznő olvassa fel szerdán Budapesten, a Pozsonyi úti Amikor Galériában.

Átadták az Év Gyerekkönyve díjakat
Átadták pénteken az Év Gyerekkönyve díjakat: idén Rofusz Kinga, Keresztesi József, Holló Kati, Todero Anna, Zágoni Balázs, Kiss Judit Ágnes, Papp Dóra, Farkas Róbert, Miklya Zsolt és Kürti Andrea gyerek- és ifjúsági irodalmi alkotásait, illetve tevékenységét díjazták az Ünnepi Könyvhéten.

Megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok Budapesten
Simon Márton költő ünnepi beszédével megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok csütörtök délután a Duna-korzón, Budapesten.

Tersánszky Józsi Jenőre emlékeztek halálának 50. évfordulója alkalmából
Megemlékezést tartottak csütörtökön Tersánszky Józsi Jenő halálának 50. évfordulója alkalmából a budapesti Farkasréti temetőben.

Mint egy restaurált festmény - Bojti János – Az Élet és Irodalom 2019/25. számából
Mint egy restaurált festmény – Bojti János zenetudóssal Muszorgszkij Hovanscsinájáról beszélget J. Győri László. – Báron György Tarr Béla Missing People című filmjéről írt. – Selyem Zsuzsa Megfelelési kényszerregény című recenziója Jesús Carrasco A föld, amelyen állunk című regényéről szól. – Radnóti Sándor Az alku című kritikájában elemzi Závada Pál Hajó a ködben című regényét. – A versrovatban Ecsédi Orsolya és Győri László versei olvashatók. – „Régi nóta” – tematikus prózaösszeállítás – Beatélmény és orosz népdalok, Ezek a fiatalok vagy Janis Joplin esetleg Rolling Stones: dalokban az évek, években a dalok, Karsai György, Sausic Attila és Ódor János prózája. Tárcatár: Németh Gábor. – Csengery Kristóf a Hungaroton gondozásában megjelent The Masters Collection – János Ferencsik című albumról írt. – Mindez és még sok jó írás olvasható az eheti Élet és Irodalomban.

Az archívum kincseiből:
Családom az a súly (volt), ami nélkül elviselhetetlenül könnyű lett volna az életem – beszélgetés Vathy Zsuzsával
Egy izgalmas történet krónikásának éreztem magam – Szőcs Géza könyve Dsidáról és Tasso Marchiniről
A feldörzsölt hőmérő esete – Gyűjtésről és új Hyde Parkról beszél Vince Mátyás
Az igazság birtokában – Interjú Kati Martonnal
Mi a madzsar? – Beszélgetés Margittai Gáborral

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/3. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés