Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Kiemelt

„Minden nő megér egy regényt” – Heti KÖNYVHÉT

2019.11.14.

KÖNYVHÉT – könyves újság neten és papíron

„Engem igazából csak a bűnös ember érdekel” – Gárdos Péter
Az ismert filmrendező, többek között a Szamárköhögés és A skorpió megeszi az ikreket reggelire című filmek alkotója a Hajnali láz után már a második regényével jelentkezik. A Hét mocskos nap végigrepíti az olvasót a 20. századon. Az egymás után sorjázó hét történet vidámnak semmiképpen sem nevezhető – miközben átsüt a sorokon az irónia. Gárdos Péterrel beszélgetett Jolsvai Júlia, a fotót Szabó J. Judit készítette. Könyvhét, 2018/3. szám

Csúcspéldányszámok, 2019. harmadik negyedév
Mi a közös Leiner Laurában és Kepes Andrásban? Olvasóink közül bizonyára sokan rávágják a választ, mintha csak egy televíziós vetélkedőn vennének részt. Nekik nem lesz újdonság az információ, akik pedig nem tudják kapásból megmondani, azok most itt tudhatják meg… K. A. írása. Könyvhét online

A. Túri Zsuzsa: Sivatagi szél
A Budapesten született, Genfben élő írónő regénye, egy rendkívül sokrétű, az élet nagy kérdéseit feszegető, a valóság és a fikció határát súroló történetet.  Erdős Margit recenziója. Könyvhét online

40 stand, több ezer kötet és több mint 100 program a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron
Több száz program várja az érdeklődőket a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, amely a romániai magyarság legnagyobb könyvszemléjének számít - közölték szerdán a szervezők.

19. Győri Könyvszalon – 2019. november 15-17.
Harmincöt kiadó legújabb köteteit mutatják be a pénteken kezdődő és vasárnapig tartó 19. Győri Könyvszalon, amelyen összesen 115 program várja az érdeklődőket a Győri Nemzeti Színházban és a Kisfaludy Károly Könyvtárban - hangzott el az eseményt bemutató sajtótájékoztatón szerdán Győrben.

Budapest éjszakája szól – Megzenésített Ady-versek a 35 éves Makám új lemezén
Budapest éjszakája szól címmel megjelent a Makám új lemeze. A korongon a száz éve elhunyt Ady Endre tizenhét megzenésített verse szerepel, amelyet a 35 éve alakult csapat tavasszal élőben rögzített. Az album bemutatója november 16-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

Konferenciát rendeznek a szótár oktatásbeli szerepéről Budapesten
Konferenciát rendeznek a szótár oktatásban betöltött szerepéről kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (ELTE-BTK), kedden Budapesten.

A szabadságharc emlékezetéről rendez konferenciát a PIM
"Kelj föl és járj, Petőfi Sándor!"  1848-49 emlékezete a kultúra különböző regisztereiben címmel multidiszciplináris konferenciát szervez a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) november 13-14-én - tájékoztatta a PIM az MTI-t.

Elhunyt Tarbay Ede
Életének 88. évében szombaton elhunyt Tarbay Ede József Attila-díjas író, költő, műfordító, dramaturg - tudatta a Magyar Írószövetség az MTI-vel.

Őszi irodalmi gála a Pesti Vigadóban
Dobai Péter, Kalász Márton, Temesi Ferenc, Tornai József, Tóth Bálint és Károlyi Amy műveiből rendez előadóestet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodalmi tagozata november 11-én, hétfőn a Pesti Vigadóban.

Felavatták Kertész Imre síremlékét Budapesten
Felavatták Kertész Imre (1929-2016) irodalmi Nobel-díjas magyar író és felesége, Kertész Magda közös síremlékét a Fiumei úti sírkertben, pénteken Budapesten.

Radics Viktória: Ökomama – Az Élet és Irodalom 2019/46. számából
Radics Viktória Ökomama címmel írt esszét – Selyem Zsuzsa Egy okos, érzékeny áruló című kritikája Michel Houellebecq Szerotonin című regényéről szól. – „Kábító, gyötrő olvasmány” – Dragomán György Máglya című regényének francia fogadtatásából – A szám versrovatában Gergely Ágnes, Visky András és Vörös István versei olvashatók. – Becsy András, Csabai László és Patak Márta prózája. Tárcatár: Turi Tímea. – Fáy Miklós a Metropolitan Pillangókisasszony című előadásáról írt kritikát. – Mindez és még sok jó írás olvasható az eheti Élet és Irodalomban.

Az archívum kincseiből:
„Minden nő megér egy regényt” – Beszélgetés Vass Virággal
„Sikeres” évkezdet – Könyvhét, 2011. február
Kilépni a falak közül – Beszélgetés Szentmártoni Jánossal
A csend hangjai – Beszélgetés Gergely Ágnes legszemélyesebb könyvéről
Hiányoznak a vasárnapi asztal körüli beszélgetések – Vig Balázs mesekönyve a három bajuszról

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/1 címlapÉS Páratlan oldalKőszeghyKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés