Ben és Holly
apró királysága
Mélytengeri Mentőcsapat
Babák magyar
népi viseletben
A hosszú hajú
királykisasszony
Ben és Holly <br> apró királysága Mélytengeri Mentőcsapat Babák magyar <br> népi viseletben A hosszú hajú <br> királykisasszony
Kiemelt

Mörk Leonóra, Tompa Andrea, Bödőcs Tibor, Mátyás király, Bárdi Nándor, Éger György, Závada Pál – Heti KÖNYVHÉT

MTI - 2018.05.16.

„Ahhoz, hogy tudjuk, kik vagyunk, ismernünk kell a felmenőinket” – Mörk Leonóra
Élére vasalt férfi-női típusok, utazás, családi rejtelmek felderítése, nehézségek a munkában, a mindennapokban. Mörk Leonórával legújabb regényéről, A porcelánlányról beszélgetett Vermes Nikolett. Könyvhét online

 

 

Példányszámcsúcsok, 2018. első negyedév
Megjelent az idei esztendő első negyedéve legnagyobb példányszámban kinyomtatott könyveinek listája a Központi Statisztikai Hivatal honlapján, néhány érdekesség kihüvelyezésére lehetőséget nyújtva az adatsorokban. K. A. írása. Könyvhét online

Elhunyt Bréda Ferenc
Hosszas betegség után, 62 évesen elhunyt szerdán Bréda Ferenc erdélyi esszéíró, költő, irodalomtörténész és műfordító - közölte szerdán a Kolozsvári Rádió.

Tompa Andrea és Bödőcs Tibor nyerte az idei Libri irodalmi díjakat
Tompa Andrea Omerta című regénye nyerte az idei Libri irodalmi díjat. A Libri irodalmi közönségdíjat Bödőcs Tibor Addig se iszik című paródiakötete kapta.

Mátyás királyról mesélnek a szekszárdi Háry János mesefesztiválon
Több mint ötven program várja a gyerekeket a szekszárdi Háry János mesefesztiválon, amelyet május 26-án és 27-én harmadszor rendeznek meg a tolnai megyeszékhelyen, ezúttal Mátyás királyról szóló mesékre építve.

Elhunyt Choli Daróczi József
Életének 79. évében elhunyt Choli Daróczi József író, költő, műfordító, pedagógus, népművelő. A hírt a család a RomNet hírportállal tudatta szombaton.

 

Magyarok Romániában 1990-2015 – könyv az erdélyi magyar társadalomról
Az erdélyi magyar társadalom 25 évét összegzi a Kolozsváron pénteken bemutatott Magyarok Romániában 1990-2015 című kötet, amelyet a Károli Gáspár Református Egyetem felkérésére erdélyi társadalomkutatók egy csoportja írt.

Závada Pál regénye alapján, Egy piaci nap címmel tart ősbemutatót a Radnóti Színház
Ősbemutatót tart a Radnóti Színház vasárnap Egy piaci nap címmel; a Závada Pál regényéből készült előadást Mohácsi János rendezésében láthatja a közönség.

Megnyílt a 24. prágai nemzetközi könyvvásár
Megnyílt csütörtökön a 24. prágai nemzetközi könyvvásár, amelynek idén Izrael a díszvendége.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés