Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
A hosszú hajú
királykisasszony
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák A hosszú hajú <br> királykisasszony
Kiemelt

Oravecz Imre, Murakama Haruki, Koncz Zsuzsa, Szabó T. Attila, J. R. R. Tolkien – Heti KÖNYVHÉT

2018.04.18.

Gyerekkönyvek által a világ – nagy tavaszi gyerekkönyv-ajánló
Tavaly karácsonyi számunkban és a honlapunkon is előre jeleztük a változást gyerekkönyv-ismertető rovatunknál: gyakorló nagypapától gyakorló anyukához kerül a rovat. Csokonai Attila adta át a „stafétabotot” Szénási Zsófiának. Íme, idei első számunk gyerekkönyv ajánlója, honlapunkon kibővített terjedelemben, Szénási Zsófiától. (A képen nem ő, hanem Peti olvas.) Könyvhét online

 

A Könyvhét 2018/1. száma
Kivándorló családregény három kötetben. Interjú Oravecz Imrével – 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – A halhatatlan bolond. Daniel Kehlmann: Tyll – „Olyan ez a történet, mint egy családállítás” Finy Petra – A Város és a kolóniák. Beszélgetés Zágoni Balázzsal – Apukai perspektíva. Beszélgetés Varró Dániellel – A többértelműség gyönyörűsége. Szabó T. Anna beszél új novelláskötetéről – Amitől szelídül a gyűlölet. Beszélgetés Papp Sándor Zsigmonddal – „Nem tourguide és nem wellnessköltészet” Beszélgetés Fehér Renátóval – és még sok minden más

Könyv és színház – Murakami Haruki: Kafka a tengerparton – előadás a székesfehérvári színházban
Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton című regény színpadi adaptációját mutatták be a Vörösmarty Színházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Könyv Koncz Zsuzsa több mint négy évtizedes pályafutásáról
Koncz Zsuzsa több mint négy évtizede tartó pályafutását mutatja be egy most megjelent kötet, amely mintegy négyszázötven fotót, interjúkat, számos érdekes történetet és a teljesség igényével készített diszkográfiát tartalmaz.

Szakmai workshopok hét ország könyves szakembereinek a könyvfesztiválon
Hét országból érkeznek könyves szakemberek a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - Balassi Intézet vendégeként az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra.

Első ízben adták át a Szabó T. Attila erdélyi nyelvész emlékére alapított nyelvészeti ösztöndíjat
Első ízben adták át az erdélyi nyelvész, Szabó T. Attila (1906-1987) emlékére alapított ösztöndíjat, amelyet olyan fiatal kutatók támogatására hoztak létre, akik a magyar tudományos nyelv igényes használatát, fejlesztését tűzték ki célul - közölték vasárnap a szervezők az MTI-vel.

Nemzetközi kulturális és művészeti konferenciát rendez a MISZJE
A kétnapos tanácskozáson magyarországi és külföldi írókkal, fordítókkal, nemzetközi fesztiválok szervezőivel, könyvkiadók, kulturális intézetek és intézmények vezetőivel keresik a választ egyebek mellett arra is, hogy mitől lesz a magyar irodalom érdekes külföldön, milyen intézmények segítik a magyar kultúra nemzetközi érvényesülését, valamint hogyan működnek és milyen eredményeket érnek el a külföldi kulturális fesztiválok.

Irodalmi és népzenei hagyományokat tanítanak Tolna megyei falvakban
A Tolna megyei önkormányzat 60 millió forintos, európai uniós támogatást elnyert projektjében Pálfa, Sárszentlőrinc, Kölesd, Medina, Harc, Sióagárd, Szedres, Tengelic vesz részt, ahol három éven át rendeznek irodalmi, képzőművészeti és népzenei programokat.

Önálló kötetként megjelenik a "Tolkien-írások Szent Grálja”, a Gondolin bukása
Először jelenik meg önálló könyvként a modern fantasy atyjaként emlegetett J. R. R. Tolkien Gondolin bukása című műve, amelyet Középfölde "első igazi történetének" nevezett az író.

Könyvimádók, figyelem! Kedvezményes könyvvásár!
A Vasas Központi Könyvtár Alapítvány duplumai közül válogatott köteteket Budapesten, a VIII. kerület Magdolna utca 5-7. alatt tekinthetik és vásárolhatják meg akár ötven-száz forintos áron is.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés