Az olvasás éjszakája
ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Az Olvasás Éjszakája
2018. szeptember 29.
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Az Olvasás Éjszakája 2018. szeptember 29. Külföldi könyvek <br> webshopja
Kiemelt

Posztpetőfi Barguzinból, Szabó Magda emlékére, Kepes András tizenhét éve, Szép Ernő-díjasok, sűrű sötét erdőből trónterembe – Heti KÖNYVHÉT

2017.09.20.

Fedezzük fel Posztpetőfit! – Szilágyi Ákos esete a megtalált Petőfi-versekkel
Petőfi Sándor eddig rejtett és most napvilágra került irodalmi hagyatékával ismerteti meg az olvasóit Szilágyi Ákos Posztpetőfi Sándor kötetében. Játék és komolyság, irodalmi poén és hihetetlen alapossággal kidolgozott fikciós életrajz jellemzi a könyvét. Szilágyi Ákossal Szénási Zsófia beszélgetett. Könyvhét online

 


Ötletgazda a Móra Kiadó – Szabó Magda emlékére nyílt kiállítás Debrecenben
Szabó Magda születésének közelgő századik évfordulója alkalmából emlékkiállítást nyitottak meg szerdán Debrecenben, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtárban.

 

 

Esterházy Péter Mercedes Benz című darabja a Pesti Színházban a magyar dráma napján
Esterházy Péter Mercedes Benz című darabjával ünnepli a magyar dráma napját a Vígszínház szeptember 24-én, vasárnap a Pesti Színházban.

Fesztivált rendez Szabó Magda emlékére a debreceni Csokonai Színház október 2. és 10. között
Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából MagdaFeszt címmel rendez fesztivált a debreceni Csokonai Színház október 2. és 10. között; a fesztiválon a debreceni író műveiből készült vagy általuk inspirált produkciókat láthat a közönség - közölte a színház sajtóreferense kedden az MTI-vel.
Egyre fontosabb számomra a minőség...– beszélgetés Kepes Andrással – Könyvhét 20
[A Könyvhét megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából közreadott írás a netkorszak előtti időkből]
A tizenhét éve megjelent interjú bevezetőjében írottakat ma is érvényesen írhatjuk le: az ismert és sokak által szeretett műsorvezető-riporter, Kepes András könyve sikerkönyv – és ez az állítás az idén nyáron megjelent Világkép című kötetére vonatkozik, a tizenhét évvel ezelőtti interjúban az akkoriban megjelent Kepes krónika című kötetre vonatkozott. Kepes Andrással tizenhét éve T. Puskás Ildikó beszélgetett.

Képregény készült Anne Frank naplójából
Először készült képregény-adaptáció Anne Frank naplójából. A holokausztáldozat kislány emlékét őrző svájci alapítvány kezdeményezésére született mű ötven országban jelenik meg októbertől kezdve - hangzott el Párizsban a francia változat bemutatóján.

Zalán Tibor, Visky András és Lengyel Anna kap Szép Ernő-díjat
Díjátadással ünnepelnek a magyar dráma napján, szeptember 21-én, csütörtök délután a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol a Szép Ernő nevét viselő elismerést Zalán Tibor, Visky András és Lengyel Anna veheti át.

 

 

 

 

A sűrű sötét erdőből a trónterembe – 5 éves a Mesemúzeum
Öt év telt el azóta, hogy Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő ötlete nyomán megnyitotta kapuit a Mesemúzeum és Meseműhely Budapesten; a kiállítóhelyen évente csaknem 16 ezer látogató fordul meg, végig járva a "meseutat", amelynek során megismerkedhet a népmesékben rejlő alapvető igazságokkal - mondta el Helmich Katalin, a múzeum szakmai vezetője az MTI-nek az évforduló alkalmából.

Életének 104. évében elhunyt Ata Kandó, a legidősebb magyar fotóművész
Életének 104. évében, csütörtökön Hollandiában elhunyt Ata Kandó. A legidősebb magyar fotóművész haláláról - unokája közlése alapján - Földvári Gergely zeneszerző értesítette az MTI-t pénteken.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés