Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
A hosszú hajú
királykisasszony
Babák magyar
népi viseletben
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága A hosszú hajú <br> királykisasszony Babák magyar <br> népi viseletben
Kiemelt

Szénási Zsófia, Molnár Krisztina Rita, Kaiser László, József Attila – Heti KÖNYVHÉT

2018.06.13.

A vakáció öröme játékkal és könyvvel – gyermek- és ifjúsági könyvajánló
A nyári vakációra időzített újdonságok közül szemezgetett gyermek- és ifjúsági könyveket bemutató rovatában, a Könyvhét ünnepi könyvheti számában Szénási Zsófia (képünkön), itt a nyomtatott változatban megjelent írásának kibővített változata olvasható. Könyvhét online

 

 

Női sorsokról és hivatásokról – Beszélgetés Molnár Krisztina Ritával
A Móra Könyvkiadó Magyar mesék lázadó lányoknak című kötete az Ünnepi Könyvhétre jelent meg. Hat magyar szerző írta meg 25 bátor, inspiráló magyar nő történetét. Sorsok és teljesítmények sokfélesége majd’ 1000 évet fog át a kötetben, amelyben Molnár Krisztina Ritától négy történet olvasható. Molnár Krisztina Ritával beszélgetett Csokonai Attila.

Az elkerülhetetlen viaskodások könyve – Beszélgetés Kaiser Lászlóval
A napokban ünnepelte 65. születésnapját Kaiser László,  költő, író, szerkesztő, dramaturg, 1995-től a Hungarovox Kiadó és Oktatási Stúdió vezetője, tanára.  Az Ünnepi Könyvhéten jelenik meg Vándorok, vérebek, angyalok című verseinek kötete. Kaiser Lászlóval beszélgetett Illényi Mária. Könyvhét online

Régi csibészek - Nagy vagányok, nagy futballisták – Dénes Tamás és Lakat T. Károly könyve
Vagány labdarúgózsenikről szól a Dénes Tamás, Lakat T. Károly szerzőpáros most megjelent legújabb kötete.

Megjelent Zóka Gyula A Balaton-felvidék című képes albuma
Bemutatták Zóka Gyula A Balaton-felvidék című képes albumát kedden Zalaegerszegen a Göcseji Múzeumban. A kötet a Balaton-felvidék természeti kincseiről, épített örökségéről, növény- és állatvilágáról ad keresztmetszetet.

Péntek Orsolya: A magyar fotó 1840-1989
Magyar fotósok életéről és életművéről szól Péntek Orsolya A magyar fotó 1840-1989 című kötete, amelyet a Látóhatár Kiadó jelentetett meg. Péntek Orsolya képzőművész, író kötete a fényképezés kezdeteitől a rendszerváltásig vezet végig, bemutatva a magyar fényképészek életét és életművét.

Átadták Az év gyerekkönyve díjakat a Könyvhéten
Átadták Az év gyerekkönyve díjakat a budapesti Vörösmarty téren a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok alkalmából.

 

 

 

 

 

Megjelent József Attila 1930 és 1937 között írt összes értekező prózájának kritikai kiadása
Megjelent József Attila 1930 és 1937 között írt összes értekező tanulmányának és cikkének kritikai kiadása a L'Harmattan Kiadó és a József Attila Társaság közös gondozásában.

 

 

 

 

 

A Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete felhívása
A MASZRE (Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete) felhívja a reprográfiai jogosultakat, hogy a 2017-ben Magyarországon megjelent műveik bejelentésével, valamint a kifizetéshez szükséges adataik közlésével járuljanak hozzá műveik nyilvántartásba vételéhez, a jogdíj folyósításához.

 

 

 

 

Megnyílt a 89. Ünnepi Könyvhét Budapesten
Megnyílt csütörtök délután a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok budapesti rendezvénye a Vörösmarty téren. A hétfőig tartó fővárosi programsorozatot Berg Judit író nyitotta meg.

A visegrádi országok műfordítói találkoznak a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Nemzetközi találkozót rendeznek a visegrádi országok magyar irodalommal foglalkozó műfordítói számára a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) június 8. és 10. között. A múzeum közleménye szerint a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal közösen szervezett rendezvényre 34 műfordító érkezik Lengyelországból, Szlovákiából és Csehországból.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés