Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
A hosszú hajú
királykisasszony
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák A hosszú hajú <br> királykisasszony
Kiemelt

Temesi Ferenc, Orhan Pamuk, Szabó István, Háy János, Guillermo del Toro, Lukács Gyöngyi, Bartis Attila – Heti KÖNYVHÉT

2018.03.07.

Por – harminc év múlva – Temesi Ferenc
„A múlt század hatvanas évei, amelyben a nemzedéki szál játszódik, ma már történelem” – mondja Temesi Ferenc. Az íróval a Por múltjáról és jelenéről beszélgetett Laik Eszter. Könyvhét online

 

 Orhan Pamuk: Cevdet Bey és fiai
A 2017. évi könyvfesztivál fővendége Orhan Pamuk volt, a 2006-os irodalmi Nobel-díj török kitüntetettje… Ebből az alkalomból fordítója, Tasnádi Edit írt róla, és a fesztiválra megjelent könyvéről. Könyvhét, 2017/1. szám

A magyar film gyöngyszemei – felújított filmklasszikusok Párizsban
Nyolc felújított magyar filmet is vetítenek Párizsban a szerdától vasárnapig tartó, restaurált filmeknek szentelt, Toute la mémoire du monde című fesztiválon, amelyen az idén 80. születésnapját ünneplő Szabó István életműve előtt is tisztelegnek.

Huszonöt kortárs magyar dráma a debreceni Deszka fesztiválon
Huszonöt kortárs magyar drámát láthat a közönség a 12. Deszka fesztiválon, amelyet április 6. és 14. között rendez meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház - közölte a színház igazgatója szerdán, a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján. A fesztivál díszvendége Háy János lesz.

Oscar-díj 2018. – négy kategóriában nyert A víz érintése
Tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra A víz érintése a 90. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. Guillermo del Toro fantasy filmje megkapta a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést is.

Online sorozatot indít a Néprajzi Múzeum
Kiállításai ugyan bezártak, alapítását azonban idén is megünnepli a Néprajzi Múzeum egy olyan online sorozat indításával, amelyek az egyes gyűjtemények kulisszatitkait, a költözés fázisait és a hónap műtárgyát dolgozzák fel.

Lukács Gyöngyi gálakoncertet ad 2018. március 12-én
Lukács Gyöngyi, az Operaház örökös tagja pályafutásának 30 éves jubileumát ünnepli nagyszabású gálakoncerttel az Erkel Színházban március 12-én, míg Ramón Vargas mexikói tenor március 19-én egy temperamentumos, latin és mediterrán művekből válogató dalesttel lép a közönség elé.

Az írószövetség Arany János-emlékévre kiírt vers- és novellapályázatának eredményei
Kihirdette az Arany János-emlékévre kiírt vers- és novellapályázatának eredményeit a Magyar Írószövetség pénteken Budapesten.

Bartis Attila fotói a Mai Manó Házban
Bartis Attila író, fotográfus fényképeiből látható kiállítás csütörtöktől a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Házban.

Irodalmi pályázat határon túli középiskolásoknak április 11-ig
A Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpheusz Kiadó a Magyar Széppróza Napja alkalmából vers és novellaíró pályázatot hirdet határon túli magyar középiskolás diákok számára.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés