Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
A hosszú hajú
királykisasszony
A hanta banda -
Őskori kaland
Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben A hosszú hajú <br> királykisasszony A hanta banda -<br>Őskori kaland
Kiemelt

Tiszta tűz, avagy a „debreceni páros” – Heti KÖNYVHÉT

2019.06.13.

KÖNYVHÉT – könyves újság neten és papíron

A többértelműség gyönyörűsége – Szabó T. Anna új novelláskötetéről
Az anyanyelv lelke számomra a vers – közölte az első hallásra meglepő kijelentést Szabó T. Anna új prózai kötete kapcsán, mely a Határ címet viseli. Szabó T. Annával beszélgetett Szénási Zsófia. (Fotó Szabó J. Judit) Könyvhét, 2018/1. szám

Kedden vesznek végső búcsút Térey Jánostól
Június 18-án, kedden 14 órakor vesznek végső búcsút Térey János költő, író, műfordítótól Budapesten, a Farkasréti temetőben - tudatta a Jelenkor Kiadó az MTI-vel.

Tersánszky Józsi Jenőre emlékeztek halálának 50. évfordulója alkalmából
Megemlékezést tartottak csütörtökön Tersánszky Józsi Jenő halálának 50. évfordulója alkalmából a budapesti Farkasréti temetőben.

Ma kezdődik a Margó Irodalmi Fesztivál
Több mint 80 programmal, szerzői estekkel, felolvasásokkal és koncertekkel várja a közönséget a szerdán kezdődő Margó Irodalmi Fesztivál a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

Háromnapos lesz a 25. Bloomsday idén Szombathelyen
A 25. évfordulója alkalmából háromnapossá bővült Bloomsdayjel folytatódnak a nyári kulturális programok Szombathelyen - közölték szerdán sajtótájékoztatójukon az eseménysort szervező AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársai.

Múzeumok éjszakája – Kétezer program négyszáz intézményben
Országszerte mintegy 400 intézmény várja a közönséget csaknem 2000 programmal június 22-én, a 17. Múzeumok éjszakáján, melynek "fővárosa" Szombathely lesz.

Forgatásának feléhez érkezett Füst Milánnak A feleségem története című regényéből készülő film
Forgatásának feléhez érkezett Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története című alkotás, amelyen jelenleg Budapesten dolgozik a stáb.

Ünnepi Könyvhét a Duna-korzón, több mint 300 új kötettel
Több mint 300 új kötettel várja a közönséget június 13. és 17. között a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönynapok.

A Maszre felhívása műbejelentésre a reprográfiai jogdíj kifizetése érdekében
A MASZRE (Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete) felhívja a szak- és szépirodalmi szerzőket (fordítókat, valamint jogutódaikat), azaz a reprográfiai jogosultakat, hogy a 2018-ban Magyarországon megjelent műveik bejelentésével, valamint a kifizetéshez szükséges adataik közlésével járuljanak hozzá műveik nyilvántartásba vételéhez, a jogdíj folyósításához.

Új pályázatok az Előretolt Helyőrség Íróakadémiánál
Új pályázatokat hirdetett meg a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia.

Írószemináriumok, kötetbemutatók, előadások, koncertek az idei Hajdúböszörményi Írótábor programjában
A kreatívírás-oktatás kerül a középpontba a 8. Hajdúböszörményi Írótáborban, amelyet július 16. és 20. között rendeznek meg - tájékoztatta az MTI-t a szervező Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör elnöke.

Pályakezdő szerzők jelentkezését várják a Véneki Alkotótáborba
Pályakezdő írók, költők, kritikusok és műfordítók jelentkezését várják a véneki alkotótáborba, amelyet június 27. és 30. között rendez meg tizenegyedik alkalommal a Hermaion Irodalmi Társaság és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ).

Újabb anyagokkal bővült az Arany János jeles műveit tartalmazó online hangoskönyv
Újabb anyagokkal, versekkel, rövidfilmekkel, riportokkal és egy interaktív oktató térképpel bővült az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából született online hangoskönyv, a Hallgatni Aranyt! (hallgatniaranyt.hu) honlap.

A magyar kortárs szerzők bemutatását célozza az írószervezetek megállapodása
A kortárs magyar szerzők ismertségének növelését célozza az az együttműködési megállapodás, amelyet a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a külhoni magyar irodalmi szervezetekkel és műhelyekkel kötött meg a nemzeti összetartozás napján.

A Könyvhét ünnepi könyvheti száma idekattintva ingyenesen letölthető
A Könyvhét ünnepi könyvheti száma az idekattintással elérhető oldalon regisztráció, e-mail cím megadása nélkül, ingyenesen, közvetlenül letölthető.

Schein Gábor: A kivonulás könyvei – Az Élet és Irodalom 2019/24. számából
Könyvheti megnyitók: Schein Gábor: A kivonulás könyvei; Simon Márton: Egy napsütötte sáv – Standeisky Éva esszéje: Kassák viszonya a zsidókhoz – Fűzfa Balázs Orbán Ottó: Rejtett működés. Esszék, cikkek, kisprózák című kötetéről írt. – Darida Veronika Pálinkás György Aer című kötetét elemzi. – Láng Zsolt Balla Zsófiáról, Svébis Bence Berta Ádámról, Bárány Tibor Cserháti Éváról, Kácsor Zsolt Cserna-Szabó Andrásról, Balogh Gergő Werner Hamacherről, Kálmán C. György Pál Sándor Attiláról, Kész Orsolya Szabó Magdáról, Csillag István Ungváry Rudolfról, Benedek Szabolcs Végel Lászlóról, Laczó Ferenc a Kérdések és válaszok a rendszerváltásról című kötetről írt recenziót.  – A versrovatban Aczél Géza és Kukorelly Endre verseit adjuk közre. – Gyárfás Endre és Tamás Zsuzsa prózája szerepel a számban. Tárcatár: Mán-Várhegyi Réka – Mindez és még sok jó írás olvasható az eheti Élet és Irodalomban.

Az archívum kincseiből
Kedves ismeretlen – Beszélgetés Kemény Istvánnal
Harminc forinton „vett” költészet – Látogatóban a nyolcvanéves Csoóri Sándornál
Sikerkönyvek 2009 – Vámpírregény, önismereti könyv, női regény és egy kevés szépirodalom
Nem a válság miatt haldoklik a szakkönyvkiadás – Beszélgetés Lelkes Lajossal
Tiszta tűz, avagy a „debreceni páros” – Beszélgetés Vámos Miklóssal

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/3. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés