Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét folyóirat

A rózsa jelentése - interjú Géczi Jánossal

2012.01.20.

A rózsa és jelképei
Beszélgetés Géczi Jánossal


Nagyon nagy életmű, szerteágazó tevékenységi területek jellemzik Géczi Jánost. Költő, író, esszéíró, képzőművész, kultúrtörténész, neveléstudományi szakember, szerkesztő és tanszékvezető. Nagyszabású vállalkozása a rózsa hihetetlen gazdagságú jelképrendszerének rendszerezett feltérképezése.

- A rózsa és jelképei sorozatban Az antik mediterráneum, A keresztény középkor után megjelent A reneszánsz. Ez már a második kiadás. Ezek szerint ekkora sikere van! Milyen a fogadtatása?
- A rózsatörténet több mint húsz éve foglalkoztat, s mintegy tizenöt év óta jelennek meg e tárgykörben írásaim, előbb szakközleményenként, majd pedig könyvek formájában. A reneszánsz alakulat változatairól ugyan megjelent már egy kiadás, de kevésnek tűnt a példányszáma, részben pedig olyan újabb részek kerültek kidolgozásra, amely miatt értelmét látta a kiadó egy átdolgozott kötete elkészítésére. A szakmai és olvasói fogadtatás megfelelőnek tűnik, de valójában majd csak évek múlva lehet azt fölmérni, amikor a hivatkozások megjelennek. A mostani kötet karaktere változatlan: monográfia, amely a bőséges adatolás ellenére is – remélem – közérthető nyelvezetű és képekben bővelkedő.

Az interjú teljes terjedelmében idekattintva olvasható

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*: