ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Külföldi könyvek <br> webshopja
Könyvhét folyóirat

Beszélgetés egy könyvgyűjtővel – Bárdos András – Könyvhét 20

Tausz Anikó - 2017.07.13.

[A Könyvhét megjelenésének huszadik évfordulójára készülve közreadott írás a netkorszak előtti időkből]

A Könyvhétnek megjelenése kezdeteitől célja volt az olvasás népszerűsítése, ehhez a célhoz illeszkedett, hogy olykor ismert személyiségeket kérdeztünk meg az olvasásról, a könyvekről. Bárdos András televíziós újságírót, írót a könyvekről, az olvasásról, az Olvasás Évéről – ez a téma még többször előkerül majd a VII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon kérdezte Tausz Anikó.

Beszélgetés egy könyvgyűjtővel – Bárdos András – Könyvhét 20

2000. június 29.

Bárdos András a legnépszerűbb televíziós személyiségek egyike. Az ELTE-n szerzett magyar-történelem szakos diplomát. Pályáját sportriporterként kezdte, később ismert hírműsorokban működött közre. Jelenleg az RTL Klub "Akták", a Híradó és az "Este" műsorait vezeti.
Fanatikus futball-szurkoló – volt. Ma már inkább utazni szeret és jó filmeket nézni. Azt azonban kevesebben tudják, hogy megszállott könyvbarát is.
– Helyesbítek: nem nevezném magam egyszerű könyvbarátnak. Szenvedélyes olvasó és gyűjtő vagyok.
– A VII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon találkoztunk. Láttam milyen érdeklődéssel követte a standok kínálatát. Honnan ez a könyvek iránti vonzalom?
– Könyvszerető családba születtem. Apám Bárdos Pál és anyám Fenákel Judit íróemberek.
– Mi volt gyermekkora maradandó könyvélménye?
– Érdekes: kiskoromban apám nem mondott gyermekmeséket nekem. Esténként Arany János balladáit olvasta fel. Így ismerkedhettem meg ezzel a csodálatos irodalmi nyelvezettel, amelyből ma is sokat merítek.

Az interjú teljes terjedelmében idekattintva olvasható

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/3.ÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés