Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék
Könyv

Andy Rathbone: Windows 7 (Tantusz könyvek)

2010.07.06.

Leesik a tantusz

 

 

 

A Tantusz-sorozat legújabb kötetének borítója igen ismerős lehet mindazok számára, akik a 'For Dummies' nevű sorozattal már találkoztak. Mivel én is ezen emberek közé tartozom, hatalmas mosollyal kezdtem bele Andy Rathbone: Windows 7 című könyvébe, mivel a sorozatban megjelenő kiadványok főként könnyed, humoros – ezáltal nagyon élvezhető – olvashatóságukról nevezetesek, nem leszámítva azt sem, hogy elsősorban a témával kezdőként foglalkozó olvasókhoz szól. Sokan sokféle képen írtak már a ”7-es ablakról”, de az a fajta megközelítés, amit ebből a könyvből olvashatunk, kellően szórakoztató és informatív. Erről rögtön tanúbizonyságot kaphatunk a bevezető első pár mondatát olvasva.
A kötet segítségével nagyon könnyen megtudhatjuk, hogyan kezeljük számítógépünket. A 22 fejezetből álló kötet elején az alapvető működést, kezelést ismerhetjük meg. Kiderül mi is maga a Windows, mire jó az Asztal, a Tálca, a Start menü. Megismerhetjük a keresés különböző módjait, amik a számítógépen tárolt dokumentumok, programok gyors megtalálásában segíthet. Az alapvető nyomtatási lehetőségeket is megtanulhatjuk, jó pár oldalon keresztül pedig az internet bejárásával, böngészőnk beállításaival foglalkozunk.
Ezt követően a komputer személyre szabásába kalauzol el minket a szerző, kezdve a háttérkép-beállítástól a fogyatékkal élők számára megadható lehetőségeken át a számítógép-hálózat kialakításáig. Majd megtudhatjuk, hogy hogyan s miként nézegethetjük, hallgathatjuk meg zenéinket, filmjeinket, fotóinkat. Ha munkánk során elakadunk, az utolsó fejezetek segítenek a hibák kiküszöbölésében (illetve azok megelőzésében), valamint abban, hogy hogyan költöztessük át régi gépünk dolgait az új Windows 7-es PC-re. Külön figyelmet érdemel a Top10, amely két fejezetből áll. Ennek első felében tíz-egynéhány, a Windows zavaró dolgáról esik szó, amikre egyből jó megoldásokat kapunk. A második fele laptoposoknak készült, ők jó pár tipp segítségével használhatják ki gépük rejtett lehetőségeit. Ha még nem esett le a tantusz, ez a könyv segíteni fog.

Cs. D.


Andy Rathbone: Windows 7 (Tantusz könyvek)
Panem Kiadó, 472 oldal, 3900 Ft

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/2. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés