Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 22      Következő »    Utolsó »  

A játék az emberi élet egyik alapköve. A kisgyerekek leggyorsabban és leghatékonyabban játékon keresztül tanulnak, így a tudatos fejlesztésben is hatalmas szerepet kapnak a játékos módszerek.

A Móra hírei

2020. május 30.

A Móra kiadó hírlevele, aktualitásokról, eseményekről, pályázatokról

A koronavírus-járvány ellenére megtartják októberben az idei frankfurti könyvvásárt - így döntött szerdán a rendezvény felügyelőtanácsa.

Könyvkiadók pályázhatnak kortárs szépirodalmi művek felajánlásával a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága(KMI) E-Könyvtér programjába.

Bő két hónap után – szerencsére – kifelé tartunk a koronavírus-járványból. Kinyitottak a könyvesboltok, lassan visszaáll a régi rend. Az MKKE köszöni, hogy olvasta hírlevelüket ebben a szokatlan időszakban.

Az Európai Unió irodalmi díjának (EUPL) célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs európai irodalom kreativitására és sokszínű gazdagságára a szépirodalom területén, elősegítse az irodalom Európán belüli terjesztését.

Kihirdették a 16. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit Budapesten, első helyezést ért el Csicsó Zoltán a 7-9 évesek, Oláh Réka a 11-13 évesek, Dóry Vilmos pedig a 14-16 évesek kategóriájában - közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pénteken az MTI-vel.

Nagysikerű első közös regényük (Az elnök eltűnt) után újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton korábbi amerikai elnök és James Patterson amerikai bestselleríró.

Hungary Beat Poet Laureate címmel díjazta Gyukics Gábort az amerikai National Beat Poet Foundation Inc. Magyarországon kívül eddig csak négy ország és egy amerikai állam költője kapta meg az életmű-kitüntetést. A díjátadót idén valószínűleg online rendezik meg.

Mi történik akkor, ha megnyomjuk a reset gombot és a rendszer leáll, újraindul? Mi történik a társadalommal, a mindennapokkal, a kapcsolatokkal, a világ megszokott működésével? Az idén, második alkalommal szeptemberre tervezett PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál újra kiírja írópályázatát, melynek idei hívószava a reset. A pályaműveket június 15-ig várják a PesText szervezői.

Archívum

Ajánló tartalma:

Új kód kérése