Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
A hosszú hajú
királykisasszony
A hanta banda -
Őskori kaland
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék A hosszú hajú <br> királykisasszony A hanta banda -<br>Őskori kaland
Könyvhét.hu online

Van-e az irodalomnak neme? – Spanyol és magyar írónők közös estjei az Urániában

MTI - 2019.09.26.

Új irodalmi sorozat indul az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Diálogos: Spanyol-magyar irodalmi találkozások estjein női sikerszerzőket ismerhet meg a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.

Van-e az irodalomnak neme? Meglepetésnek számít-e a 21. században, ha egy sikerkönyv szerzője nő, egyáltalán létezik-e olyan, hogy női irodalom és női téma? Ezekre a kérdésekre keresik a választ spanyol és a magyar írónők a sorozat ingyenes alkalmain az Urániában. A sorozat október 2-án Alicia Giménez Bartlett és Szvoren Edina találkozásával indul - olvasható a közleményben.
Alicia Giménez Bartlett műveit 15 nyelvre fordították le, 2015-ben Meztelen férfiak című regényével elnyerte a Planeta-díjat. A rangos spanyol irodalmi elismerés érdekessége, hogy az írók álnéven és álcímen küldik be munkáikat, Giménez Bartlett pedig férfi álnéven nyert 486 pályamű közül.
A sorozat következő estjein Elvira Lindo és Ugron Zsolna (november 6.), valamint Rosa Montero és Szécsi Noémi (december 4.) vitatják meg a kortárs irodalom legfontosabb kérdéseit. A szerzőkkel Scholz László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) irodalomprofesszora beszélget - tartalmazza a közlemény.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/4. számaÉS Páratlan oldalKőszeghyKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés