Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék
Könyvhét.hu online

3 kópé kalandjai gyerekeknek Szepesi Attila költő tollából

2012.04.22.

Szepesi Attila Babérkoszorú-díjas és József Attila-díjas költő ifjúsági regényének, a 3 kópé kalandjai földön, vízen és levegőben című könyvnek a játékos bemutatóját tartották vasárnap a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
A regény helyszíne a Bereg-vidék, mindenekelőtt a Szernye-mocsár. Ez az egykor óriási láp sok embernek nyújtott már menedéket, búvóhelyet, megélhetést a magyar történelemben - ismertette a könyvet az azt gondozó Noran Könyvesház. "A költő Szepesi Attila olyan regényt alkotott, amilyet utoljára Móra Ferenc írt" – fogalmazott a kiadó az MTI-nek. A mű célközönsége elsősorban a 7-10 éves korosztály.
A 3 kópé kalandjai földön, vízen és levegőben főhőse a Szernye-mocsárban élő Pali Pál, az apró termetű, de nagyeszű lápi ember, egy pákász, "minden elkergetett és bajba jutott ember és állat barátja", aki "segít farkasnak, póknak, holdkóros vidrának és vágóhídra szánt lónak". Annyi a barátja, mint égen a csillag, de közülük is kiemelkedik Ciprián, a szárnyas szerzetes és Fajankó, a tépett madárijesztő. A történet szerint ők hárman elindulnak, hogy kiszabadítsanak egy kölyökmackót a gonosz cirkuszigazgató karmaiból.
Szepesi Attila az ő "gyönyörű szép" magyar nyelvén megalkotta az egyik legszebb gyerekregényt, amelyben a figyelmes olvasó megtalálhatja a tündéri mögött a felnőttek világát – fogalmazott a kiadó irodalmi vezetője.
A 70 éves költő lenyűgöző és izgalmas világot teremtett a gyerekeknek: a regény hősei sárkányrepülőt építenek, a felhők felett járnak, útjuk során találkoznak rablókkal, a vicsorgó kutyakirály országában pedig még be is börtönzik őket. A Hold ezüsthídján át azonban megszöknek, és búcsújárók segítségével indulnak tovább. Végül nagy kalandok és csaták után jutnak el oda, hogy teljesítsék feladatukat.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/2. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés