Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék
Könyvhét.hu online

A fiatal Dumbledore-ról – hírek a filmes világból

IC Press - 2018.07.27.

Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció sikeréről, Denzel Washington első folytatásáról (A védelmező 2.), a San Diego-i ComicConon bemutatkozó horrorfilmekről (Az apáca, AZ 2, Annabelle 3.)és a fiatal Dumbledore-ról (Legendás állatok – Grindelwald bűntettei) – az IC Press filmes hírei

Az ifjú Albus
A rajongók kritikusak. És ha új színész bújik egy rég népszerű karakter bőrébe, akkor egyenesen kegyetlenek tudnak lenni. Azt mégis egyhangú helyeslés fogadta, amikor híre kelt, hogy Richard Harris és Michael Gambon után Jude Law veheti magára Harry Potter mentorának köpönyegét: A Legendás Állatok – Grindelwald bűntettei-ben (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, hazai bemutató: 2018. november) ő keltheti életre a fiatal Dumbledore-t. Az eddig nyilvánosságra került képsorok pedig azt bizonyítják, hogy Wattson doktor és az ifjú pápa után Law ebben a szerepben is nagyszerű lesz.
– Nem próbáltam eljátszani Gambont vagy Harrist fiatalon – mesélte a színész az EW újságírójának. – Amit most játszom, azután vagy 100 év telik el, mire azzá válik, aki Harry Potter tanára lesz. Az ifjú Albusnak hívják, pedig én 45 vagyok, az életközepi válságom legközepén. Egyszerűen egy játékos kedvű, a szabályokat könnyedén átlépő, de sötét titkot őrző figurát játszom. Ebben a filmben Johnny Depp-pel, mármint Grindelwalddal nincs is közös jelenetem. De a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei után még hosszan folytatódik ez a történet: bőven lesz alkalom, hogy fejlődjön a figura, felszínre kerüljenek a titkai… bár néhány már ebben a filmben napvilágra kerül.

Transylvania a csúcson
A hagyomány még a vámpírokat is kötelezi. Az előző két Hotel Transylvania-film az amerikai mozis toplista első helyén kezdte a pályafutását, hát a legújabb, a Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció (Hotel Transylvania 3 – Summer Vacation, már a mozikban) sem tehetett másképp. A hajótúrán lazító rémek leuralták a mezőnyt, és bár más nagy filmnek is volt premierje a héten, Drakuláék fölényes sikert arattak: az első három nap alatt majd 45 millió dollár bevételt gyűjtöttek, bő 10 millióval többet, mint a 2. helyre befutó versenytársuk.
Az animációs vígjáték körülbelül ugyanazt az eredményt hozta, mint az első és a második rész, ráadásul a nemzetközi premierekből még 55 millió dollár bevétel gyűlt össze – a Sony Animation alapítása óta még soha nem aratott ekkora sikert: ez pedig azt sejteti, hogy az alkotók nem küldik nyugdíjba a vidám szörnytársaságot, és nekilátnak a negyedik rész elkészítésének is.
A Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció itthon is azonnal népszerű lett, a hétvégén több mint 80 ezren, egy hét alatt bő 120 ezren nézték meg: a mozis statisztikák ráadásul azt mutatják, hogy a gyerekek és családok mellett a fiatal felnőttek is élvezik az animációs vígjátékot: az esti előadásokra ugyanúgy elkeltek a jegyek, mint a délelőttiekre…

A védelmező: merre tovább?
Denzel Washington
egyre jobb formában van. A védelmező 2. (The Equalizer 2, hazai bemutató: augusztus 16.) azt bizonyítja, hogy a 9 alkalommal Oscar-díjra jelölt és 2 Oscart nyert színész nagy kedvvel vesz részt akciójelenetekben… ráadásul egyre szívesebben dolgozik Antoine Fuqua rendezővel, akivel ez a negyedik közös munkája. A film keddi, Los Angeles-i gálapremierjén nagyon sok újságíró kérdezte arról, hogy miért vállalta el élete első folytatását; ő erre azt mondta, hogy azért ez az első, mert eddig nem kérték rá, másrészt rendkívül tetszett neki az egyre személyesebbé váló, ravasz, az eredeti figurát még bonyolultabb alakká tevő forgatókönyv… és nagyon várja Fuqua újabb ajánlatait.
Amit még a premieren meg is kapott. Sőt, többet is: a filmet író Richard Wenk A védelmező 3. részéről beszélt, amely éppen onnan folytatódna, ahol a 2. rész véget ért, és egészen új terepre vinné a közelharcban legyőzhetetlen, sötét múltú főhőst. A másik felvetés azonban jóval váratlanabb volt: Fuqua talán mégis megrendezi az új A sebehelyesarcú-t, amiről azt mondta: nem remake volna, hanem egy teljesen új megközelítése a régi témának… és ha a forgatókönyv jó lesz, talán Washingtont kéri fel arra a szerepre, amelyet 30 évvel ezelőtt Al Pacino tett legendássá. A premieren Denzel Washington csak nevetett az ötleten… de A védelmező 2. várható sikere után talán elgondolkozik rajta, hogy érdemes meghallgatnia rendező barátja tanácsait.

A rémisztő jövő
Július 18-án este kezdődik, és 22-ig tart a San Diegó-i ComicCon, a szuperhősök és szuper filmek kedvelőinek egyik legnagyobb találkozója: az eseményre több mint 130 ezren regisztráltak már; nem csoda, hogy az Aquaman-től a Godzilla 2.-ig nagyon sokféle rém- és hősfilm mutatkozik be itt a rajongóknak.
A szerda esti Scarediego nevű eseményen a horrorfilmek rajongói gyűltek össze – már aki befért a kongresszusi központ zsúfolásig telt nagytermébe. A szerencsések láthattak néhány jelenetet az AZ – Második fejezet-ből (It – Chapter Two, hazai bemutató: 2019 ősz), pedig még alig kezdődött el a torontói forgatás. A levetített jelenetben a Vesztesek klubjának immár felnőtt tagjai találkoznak hosszú idő után újra: Bill Hader (a felnőtt Richie) és James Ransone (a felnőtt Eddie) örül meg egymásnak. A jelenlévők azt már tudták, hogy Jessica Chastain, James McAvoy, Andy Bean és Jay Ryan alkotják az emlékeiktől szabadulni nem tudó csapatot, de a rémületes meglepetésekre felkészült tömeget is váratlanul érte, amikor Pennywise felbukkanta a vásznon.
– Ez a rész sokkal rémisztőbb lesz, mint az első – mondta a színpadra lépő rendező, Andy Muschietti. – Mindenki vigyen magával a moziba felnőtt pelenkát!
A Démonok között-univerzum új darabja, Az apáca (The Nun, hazai bemutató: szeptember 6.) is bemutatkozott itt, és jó néhány színésze meghajolt a nézők előtt. Az ötvenes évekbeli Romániában játszódó horror főszerepét Vera Farmiga húga, Taissa alakítja, aki arról mesélt, milyen kísérteties hatást tett rá egyik forgatási helyszínük, a segesvári vár.
James Wan végül még egy nagy bejelentést tett: hamarosan elkészül az Annabelle harmadik része is, amelyben a démontól megszállt babát a Warren házaspár hazaviszi, hogy saját pincéjében, más rémisztő tárgyak közé zárva őrizze… de a baba nem nyugszik
– Ez a film olyan, mint az Éjszaka a múzeumban… Annabelle-lel kiegészítve – mondta James Wan. Bemutató jövő nyáron!
IC Press

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/2. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés