Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Csokonai Attila
SZABADMATT
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
A MÚZSA
CSÓKJA
A Móra Kiadó <br> ÚJDONSÁGAI Csokonai Attila <br> SZABADMATT Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV A MÚZSA <br> CSÓKJA
Könyvhét.hu online

A könyvkiadók és az olvasók támogatását sürgeti a Jobbik

MTI - 2022.09.30.

A hazai könyvkiadók, ezen keresztül pedig az olvasók támogatását sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A politikus elmondta: a napokban terjeszti a parlament elé azon kezdeményezését, amely – a szakmai minőségi szűrőn átjutó művekre – adna támogatást a kiadóknak, akár úgy, hogy egy garantált kvótát felvásárolnak a közkönyvtárak számára, akár úgy, hogy magukat a kiadókat támogatják.
A jobbikos képviselő szerint ez a rendszer évi 3-6 milliárd forintnyi költségvetési forrást igényelne, ami kevesebb mint egy százaléka az idei év első felében az általános forgalmi adóból származó költségvetési többletbevételnek.
Hozzátette: támogatásokat adnának a kiadóknak ahhoz is, hogy ellensúlyozzák az adórendszeren végzett kormányzati "babrálások", köztük a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) kiesése miatti károkat, támogatnák a digitális könyvek és az azok olvasására szolgáló eszközök elterjedését, valamint azt is, hogy a cégek visszahozzák Magyarországra a szomszédos államokba kiszervezett nyomdai munkákat.
Nem a kiadók, nem a szerzők hibájából, de lassan a luxuscikk kategóriába kerülnek mindannyiunk imádott könyvei - fogalmazott a könyvek drágulására utalva.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:2022/4. számTandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés