Szabad Tér július
A hosszú hajú
királykisasszony
Babák magyar
népi viseletben
Lullalína, a bátor
kis hercegnő
Csibi
tűzoltó lesz
A hosszú hajú <br> királykisasszony Babák magyar <br> népi viseletben Lullalína, a bátor <br> kis hercegnő Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

A Mentőexpedíció szerzőjének újabb sci-fije még meg sem jelent, de már készül belőle a film is

MTI - 2017.05.10.

Novemberben jelenik meg Andy Weir, a Mentőexpedíció szerzőjének újabb sci-fije, az Artemis, és párhuzamosan már a film is készül belőle - számolt be róla szerdán a Los Angeles Times.

A könyv megfilmesítési jogait a 20th Century Fox és a New Regancy vásárolta meg.
Az Artemis főhőse Jazz Bashara, piti csempész, aki a Holdon épült első városban él, és belekeveredik egy tökéletes bűnténybe.
Weir szoftvermérnökként dolgozott, amikor a Mentőexpedíció (The Martian) című sci-fijének részleteit a honlapján kezdte publikálni. Akkora sikert aratott, hogy a Crown kiadó szerződést kötött vele és a filmesek is felfigyeltek rá. A könyv megjelenése után 2015-ben a film is elkészült Ridley Scott rendezésében, amelyben Matt Damon alakította a Marson ragadt űrhajós szerepét.
Weir elmondta, hogy nagyon izgatott az új könyv megjelenése miatt. "Sokat kellett dolgoznom a tudományos részen, amit szeretek, de ezúttal sokkal összetettebb és karakterfüggőbb lett a cselekmény is" - mesélte egy videóban, amelyet az Artemis kiadója, a Crown posztolt az interneten.
"A Mentőexpedíció egy sima »ember a természettel szemben«-történet, amelyben a cél a puszta túlélés volt. Az Artemis viszont egy bonyolultabb bűnügyi sztori, rejtélyekkel" - fűzte hozzá a szerző.
Az Artemis filmes feldolgozásának elkészítésében a Mentőexpedíció két producere, Simon Kinberg és Aditya Sood is részt vesz.
Az Artemis című regény november 7-én jelenik meg az Egyesült Államokban.
http://www.latimes.com/books/jacketcopy/la-et-jc-andy-weir-artemis-20170509-story.html

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

A Könyvhét 2017/2. száma

A Könyvhét 2017/2. száma május 31-én jelent meg a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermek-könyvnapok témájához kapcsolódva

Könyvhét 2017/2. számamókus könyvek reklámfüzethosszú hajúA hanta bandaMóraHelikonkönyvszakmaMesekalauzEuro-AuditObserverSaxumSzigetFekete Sas
Belépés