Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Livi meséi
Babák magyar
népi viseletben
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Livi meséi Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

A Transpoesie fesztiválon nemzetközi költészeti estet rendez a brüsszeli Balassi Intézet

MTI - 2017.11.08.

A brüsszeli Balassi Intézet nemzetközi költészeti estet rendez csütörtökön, amelyen Magyaroszágról Terék Anna költő, drámaíró olvassa fel verseit.

A Brüsszelben hetedik alkalommal rendezett Transpoesie című költészeti fesztivál felolvasó záróestjén Európa számos területéről érkezett költők, írók eredeti nyelveken olvassák fel verseiket.
Mások mellett a Balassi Intézet és az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteinek Szövetsége (EUNIC) összefogásával megvalósuló fesztivál a költészet és a többnyelvűség népszerűsítésére törekszik és felhívja a figyelmet a fordítás fontosságára a kultúrák közötti párbeszédben betöltött szerepére.
A három napos fesztiválon idén 18 ország költői mutatkoznak be. A fesztivál záró estjén a portugál Maria Do Rosário Pedreira, az izlandi Gerdur Kristny, az osztrák Mieze Medusa, a Feröer-szigeteki Oddfrídur Marni Rasmussen, a lengyel Krzysztof Siwczyk, a luxembourgi Florent Toniello és Magyarországról a vajdasági születésű Terék Anna költő, drámaíró olvassa fel verseit.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2017/4. számaA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsonyNKA
Belépés