ProsperoD
Külföldi könyvek
webshopja
Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Külföldi könyvek <br> webshopja Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

A vád tanúja – Agatha Christie kedvenc műve most színpadon is látható lesz

Pietsch Judit – MTI - 2017.08.04.

Különleges környezetben mutatják be ősszel A vád tanúja című színdarabot Londonban, ráadásul az 1960-as évek óta ez lesz az első igazán nagyszabású új produkció a brit fővárosban, amely Agatha Christie egyik művéből készül.

A darabot Lucy Bailey rendezésében láthatja a közönség a régi városháza Temze-parti impozáns épületének üléstermében október 6-tól 2018. március 11-ig. A hivatalos bemutatót október 23-án tartják. A szereposztás egyelőre nem ismert. A tárgyalótermi környezethez a díszleteket William Dudley készíti.
A vád tanúja volt Agatha Christie egyik személyes kedvence. Az eredetileg Traitor Hands címmel 1925-ben megjelent novella főszereplője Leonard Vole, akit azzal vádolnak, hogy megölt egy idős özvegyasszonyt a vagyonáért. A férfinak egyedül a felesége szolgáltathatna alibit, a nő azonban - mindenki megdöbbenésére - a házastársa ellen vall. 
A történetet 1957-ben Billy Wilder rendezésében, Marlene Dietrichhel az egyik főszerepben filmre vitték.
Agatha Christie dédunokája a színházi bemutatóval kapcsolatban úgy fogalmazott, igazán izgalmas figyelemmel kísérni a dédnagyanyja egyik legjobb művéből készülő innovatív darab előkészületeit. James Prichard hozzátette, a régi városháza lenyűgöző környezete hozzájárulhat a produkció sikeréhez, a rendező személye pedig garancia a nagy érdeklődésre. Lucy Bailey nevéhez emlékezetes produkciók fűződnek Londonban, 2006-ban a Shakespeare's Globe színházban állította színpadra a drámaíró Titus Andronicus című művét, a realisztikus ábrázolás azonban több nézőt is annyira megviselt, hogy rosszul lett, vagy elájult.
Az írónő műveinek töretlen a népszerűsége. A londoni West Enden például 1952 óta megszakítás nélkül játsszák Az egérfogót. A BBC brit közszolgálati médiatársaság pedig tavaly nyáron jelentette be, hogy a krimi királynőjeként emlegetett írónő újabb hét művét filmesíti meg, a napokban pedig azt, hogy ezek közül Az alibinek Bill Nighy és Catherine Keener lesz a főszereplője. A háromrészes feldolgozásban szerepel még Alice Eve, Matthew Goode és a Poldark című, Nagy-Britanniában rendkívüli népszerűségnek örvendő sorozatból ismert Eleanor Tomlinson is.

Pietsch Judit – MTI

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés