Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Livi meséi
Babák magyar
népi viseletben
Csibi
tűzoltó lesz
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Livi meséi Babák magyar <br> népi viseletben Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Bartók Imre lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese

MTI - 2020.12.04.

Bartók Imre író lett a fiatal szerzőket elismerő Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

A nyolcadik alkalommal átadott elismerést Bartók Imre Majmom, Vergilius című kötetével nyerte el. A hatezer eurós ösztöndíj célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, új kötettel jelentkező, 35 évesnél nem idősebb szer­zők támoga­tá­sa. Emellett az új művek megszületésének ösztönzése, a kiadott mű németországi meg­jelentetésének elősegítése is az ösztöndíj célkitűzései között szerepel - írja a közlemény.
A díjazott a pénzjutalom mellett lehetőséget kap a Solitude Akadémia által biztosított egy­hónapos stuttgarti alkotói tartózko­dásra, a Stuttgarti Magyar Intézet által megszervezett szerzői estre és az elismerés kiegészül a Literarisches Colloquium Berlin (LCB) által felajánlott egyhónapos, jelentős összegű berlini ösztöndíjjal is.     Az ösztöndíjat Horváth Péter professzor, a stuttgarti székhelyű Horváth & Partners csoport alapítója hozta létre 2013-ban. A ösztöndíjat korábban Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Áfra János, Bencsik Orsolya, Závada Péter, Simon Márton és Harag Anita nyerte el.
Az ösztöndíj kuratóriumának tagja Keresztury Tibor író, kritikus, szerkesztő; Parti Nagy Lajos költő, író és Szilasi László író, irodalomtörténész, egyetemi tanár. A kuratórium minden évben először a kiadók javaslatai alapján összeállít egy tízes listát, közülük választja ki a legjobb három jelöltet, majd a győztest. A legjobb három közé jutott másik két szerző - idén Kemenes Henriette és Korpa Tamás - 500 eurós jutalmat kap - olvasható a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/4. szám címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyMMA
Belépés