Ben és Holly
apró királysága
Mélytengeri Mentőcsapat
Babák magyar
népi viseletben
A hosszú hajú
királykisasszony
Ben és Holly <br> apró királysága Mélytengeri Mentőcsapat Babák magyar <br> népi viseletben A hosszú hajú <br> királykisasszony
Könyvhét.hu online

Élő közvetítéssel is követi a Versmaratont a Kossuth Rádió

MTI - 2018.04.10.

Élő közvetítéssel és helyszíni bejelentkezésekkel is követi a Versmaratont a Kossuth Rádió szerdán, a költészet napján - mondta el az MTI-nek Mucsányi Marianna csatornaigazgató.

A Versmaraton unikális rendezvény, ahol több mint 50 kortárs költő 12 órán át olvassa fel saját költeményeit Az év versei 2018 antológiából a budapesti Akvárium Klubban. A felolvasást idén is beszélgetések szakítják meg, ahol meg is lehet ismerni a kortárs szerzőket - tette hozzá.
Hangsúlyozta: a teljes Versmaratont élőben lehet követni szerdán a mediaklikk.hu internetes oldalon. A Kossuth Rádióban a Napközben című műsorban félórás blokk foglalkozik a rendezvénnyel, 13 órakor 25 percen keresztül élőben közvetítik a Versmaratont a helyszínről, majd a Közelről című műsorban is többször bejelentkeznek az Akvárium Klubból. A Versmaraton lesz a téma a Kossuth Rádió esti kulturális magazinjában, a Belépőben is.
Az ingyenes esemény házigazdái a Kossuth Rádió műsorvezetői, Völgyi Tóth Zsuzsanna és Gyarmati Péter lesznek. Az Akvárium Klubban mások mellett Ágh István, Géczi János, Szőcs Géza, Kukorelly Endre, Mezey Katalin, Kemény István, Terék Anna, Kiss Judit Ágnes és Oravecz Péter is szavalni fogja saját verseit.
Mucsányi Marianna kiemelte azt is, hogy a Kossuth Rádió közszolgálati csatornaként a hírszolgáltatáson kívül feladatának tekinti a kulturális értékek megőrzését. Ebbe a körbe tartozik a kortárs költészet is, ezért a felolvasást rögzítő hangfelvételek bekerülnek a rádió archívumába, valódi kulturális kincsként szolgálva a következő évtizedek rádiós szerkesztői és hallgatói számára.
A Versmaratont nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és a Kossuth Rádió.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés