Ben és Holly
apró királysága
Mélytengeri Mentőcsapat
Babák magyar
népi viseletben
A hosszú hajú
királykisasszony
Ben és Holly <br> apró királysága Mélytengeri Mentőcsapat Babák magyar <br> népi viseletben A hosszú hajú <br> királykisasszony
Könyvhét.hu online

Első ízben adták át a Szabó T. Attila erdélyi nyelvész emlékére alapított nyelvészeti ösztöndíjat

MTI - 2018.04.15.

Első ízben adták át az erdélyi nyelvész, Szabó T. Attila (1906-1987) emlékére alapított ösztöndíjat, amelyet olyan fiatal kutatók támogatására hoztak létre, akik a magyar tudományos nyelv igényes használatát, fejlesztését tűzték ki célul - közölték vasárnap a szervezők az MTI-vel.

A magyar nyelv és a tudományok - Szabó T. Attila-ösztöndíj ünnepélyes átadására pénteken került sor Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Arany János utcai könyvtárának nagytermében. Az ösztöndíjat az erdélyi nyelvész Szabó T. Attila emlékére alapította a család, a Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Termini Magyar Nyelvi Kutatóhálózat.
Az ösztöndíj első díjazottja Tamás Dóra Mária, aki az indoklás szerint "a magyar szaknyelvkutatás és -oktatás, szakkönyvírás, adatbázis-építés, valamint a terminológia területén nemzetközileg is jelentős munkásságáért" nyerte el a támogatást. 
Az alapítók különdíját Bárth M. János kapta, "az Erdélyi helynévtörténeti adattár és interaktív névföldrajzi atlasz világhálós változatának (eha.elte.hu) létrehozásáért". 
Az ösztöndíjakat Kiss Jenő akadémikus, a Magyar Nyelvtudományi Társaság elnöke, Péntek János akadémikus, az ösztöndíj kuratóriumának elnöke, a Termini Egyesület társelnöke, Szoták Szilvia, a Termini Egyesület elnöke, és az alapítók nevében Szabó T. Attila Ellák professzor, a névadó fia adta át - ismertette a közlemény.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés