Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Livi meséi
Babák magyar
népi viseletben
Csibi
tűzoltó lesz
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Livi meséi Babák magyar <br> népi viseletben Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Hamarosan indul Kerekítő manó adventi élménykalendáriuma

Móra Kiadó - 2020.11.24.

A tavaszi karantén idején J. Kovács Judit, a Kerekítő Közösség megálmodója és vezetője hetente élő online Kerekítő manós mondókázással igyekezett támogatni a kisgyermeket nevelő szülőket, hogy egy közös ölbeli játékkal, énekléssel otthon is át tudják élni a kerekítés élményét.

A bejelentkezéseket havi rendszerességgel a korlátozások feloldása után is folytatta, majd ősszel a családok és a pedagógusok nagy örömére ismét visszatért a heti bejelentkezésekhez.

Az adventi időszakra újabb meglepetéssel készül: a Kerekítő közösség foglalkozásvezetőjével közösen elindítják Kerekítő manó adventi élménykalendáriumát, mely advent első vasárnapján kezdődik, és aranyvasárnap zárul.

Az élménykalendárium minden napján 18 órakor más-más foglalkozásvezető tart a Kerekítő főoldalán zenés-bábos mókát, amit a szülők, nagyszülők, a picik és az ovisok is élveznek.

„Célunk nem a résztvevők képernyőhöz ragasztása, hanem a játékötletek átadása, amit aztán bármikor a képernyőn inneni és túli világban is eljátszanak, keresve egymás mosolyát, ölelését, és az önfeledt perceket. Az élő mondókázások során pár perc erejéig kiszakadnak a családok a járvány nyomásából, gondolatvilágából. Ezek a foglalkozások nyugtatólag hatnak a szülőkre, így segítve a kicsik érzelmi biztonságát is, amire most fokozottan szükség van. Arról nem is beszélve, hogy kutatások bizonyítják, hogy napi tíz perc éneklés az immunrendszert is erősíti. Nekem ebben az időszakban az is eszembe jutott, hogy az évkerék forgásának megélése erősíthette hitüket abban is, hogy borúra derű jön, csak tudjuk kivárni, és addig is szorgosan tegye mindenki a dolgát. Azt hiszem, mi is most ezen igyekszünk” – mondta el J. Kovács Judit az eseménysorozathoz kapcsolódóan.

A szerdai heti mondókázásban hétről hétre kitérnek a jeles napi érdekességekre is, hiszen az elődöktől a mai napig is sokat tanulhatunk.

A Kerekítő közösség büszke rá, hogy immár huszonnyolc óvoda és bölcsőde is használja a Kerekítő foglalkozások programját, egy zárt csoportban 2600 nevelő gyűlt össze, akik örömmel bővítik népi mondókatárukat, és Kerekítő manót mint csoportbábot csempészik be a gyerekek életébe.

A nevelőknek a Kerekítő közösség ingyenesen biztosítja az alap 100 oldalas tudásanyagot, valamint a továbbiakban képzéseket indít, melyek online valósulnak meg. Ezek januárban indulnak, 20 fős gyakorlatorientált csoportokban, amin nemcsak a résztvevőket, de az életre kelt Kerekítő manókat is szeretettel várják.

Tudjon meg többet a Kerekítő közösségről és könyvcsaládról itt:
https://mora.hu/hir/kerekito-konyvcsalad
Nézze meg a népi mondókára épülő manós kézmosós videót itt:
https://www.youtube.com/watch?v=qi1nNVDemyI&t=19s

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/4. szám címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyMMA
Belépés