Könyvhét 2022
Móra Kiadó
MONDJAD MÉG!
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
Móra Kiadó<br>MONDJAD MÉG! Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

Irodalmi és zenei programokkal is készül a Margó Irodalmi Fesztivál

MTI - 2022.05.17.

A könyvbemutatók mellett irodalmi és zenei programok, valamint premier előtti vetítés is várja a közönséget az idei Margó Irodalmi Fesztiválon, amelyet június 9. és 12. között rendeznek Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A Bookline támogatásával megvalósuló eseménysorozaton mutatja be új kötetét többek között Nádas Péter, Terézia Mora, Tolnai Ottó, Szabó T. Anna, Kun Árpád, Fiala Borcsa, Háy János, Dolák-Saly Róbert, Szentesi Éva, Dániel András, Czakó Zsófia, Rényi Ádám, Márton László - tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.
A Margón az idei Libri irodalmi díjasokkal is találkozhat a közönség.
Lesz irodalmi stand-up est egyebek mellett Litkai Gergellyel, Ráskó Eszterrel és Tóth Eduval. Írók és zenészek produkciói is szerepelnek a programban. Fellép Balla Gergely, Deres Kornélia, Fehér Renátó, Horváth Benji, Jónás Vera, Kustos Júlia, Németh Róbert és a Platon Karataev duó is.
A Margón lesz először látható Papp Gábor Zsigmond Balázs Béla-díjas filmrendező Bereményi Géza íróról, filmrendezőről készült dokumentumfilmje, a programon fellép Járai Márk énekes a Halott Pénzből.
A Margó ad helyet a MastercardR Alkotótárs ösztöndíjprogram díjátadójának, amelyet a kiíró a Könyves Magazin szakmai együttműködésében valósít meg. A tavaly útjára indított pályázat célja a fiatal, de már nem pályakezdő szerzők támogatása.
Mint írják, a Bookline immár tíz éve segíti az irodalmi fesztivál megvalósulását: a kerek évfordulóhoz kapcsolódva első alkalommal a fesztiválon állítják fel a Bookline Teraszt, amely a könyvek értékesítése mellett közösségi térként is szolgál. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra is. Ebben a témában Litkai Gergely vezetésével lesz beszélgetés, de Könyvcsere Pikniket szerveznek június 12-én, a programon több száz mű cserélhet gazdát, így segítve a könyvek újrahasznosítását.
Az esti eseményekre a Városmajori Szabadtéri Színpad honlapján érhetőek el a belépőjegyek - áll a tájékoztatóban.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/2.ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés