Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
A Móra Kiadó<br>ÚJDONSÁGAI Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

Irodalom és zene a Zsámbéki Nyári Színházban

MTI - 2022.06.21.

Radnóti versei, levelei, naplójegyzetei, Grecsó Krisztián zenében életre kelő prózái és Kollár-Klemencz László sváb családjának regényes története is megelevenedik szövegben és dalban a Zsámbéki Nyári Színházban a következő hetekben.

A Zichy-kastély udvarán az irodalmi-zenés esteken ismert színészek, zenészek és írók váltják egymást a színpadon - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
Mint írják, Mácsai Pál és Dés László szerkesztésében jött létre a Nem tudhatom - Radnóti és korunk című előadás, amelyben Mácsai Pál és Fullajtár Andrea előadásában hallhatók Radnóti Miklós eddig kevésbé ismert és ikonikus szövegei is.
Mint írják, az előadást a szövegekre érzőn reflektáló zeneszerző, Dés László improvizatív szaxofonjátéka és zenésztársai, Dés András és Fenyvesi Márton teszik teljessé június 24-én Zsámbékon a Zichy-kastély udvarán.
Grecsó Krisztián író és Beck Zoltán énekes-gitáros, a 30Y együttes alapítója és dalszerzője a színpadon zenében és szövegben inspirálva egymást megidézi a mestereket és megmutatja, hogy minden alkotás gyökere, legyen az zene, vagy irodalom, közös - olvasható a program ismertetőjében.
Mint írják, július 3-án Zsámbékon a Grecsó-szövegek életre kelnek, úgy ahogy a szerző regényeiben olvashatók és úgy is, ahogyan még nem hallhatta őket a közönség.
Kollár-Klemencz László saját sváb családjáról írt, Az Öreg Banda címmel megjelent nagyívű regényének gyerekkori emlékek, családi anekdoták, legendák, fikciók és dokumentumok adták az alapját. A regényben végigvonul a zene, azaz az újhartyáni Öreg Banda, amely fontos szerepet kap a közösség életében. "Kollár-Klemencz László írói és zenészi léte itt ér össze, regényben és színpadon egyaránt" - fogalmaznak a közleményben.
Mint kiemelik, az alkotó személyes vallomása család- és zeneregény, egyúttal Újhartyán fiktív krónikája is, amely július 8-án egy másik sváb hagyományokkal rendelkező településen, Zsámbékon hallható.
A Zsámbéki Nyári Színház programjáról a https://zsambekiszinhaz.hu/musor-2022/ linken található meg további információ.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/2.ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés