Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Írószemináriumok, kötetbemutatók, előadások, koncertek az idei Hajdúböszörményi Írótábor programjában

MTI - 2019.06.09.

A kreatívírás-oktatás kerül a középpontba a 8. Hajdúböszörményi Írótáborban, amelyet július 16. és 20. között rendeznek meg - tájékoztatta az MTI-t a szervező Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör elnöke.

Papp-Für János elmondta: a táborban olyan fiatal tehetségek, elsősorban középiskolások vesznek részt, akiknek már vannak saját írásaik, és neves írók, költők útmutatásai alapján szeretnének tovább fejlődni. 
Az írószemináriumokon nyolc iskolavezetőtől tanulhatnak a diákok, akiket a költők és írók szembesítenek írásaik gyengeségeivel, hibáival és erősségeivel. Az oktatás célja elsősorban az, hogy a fiatalok megtanulják, hogyan ne írjanak rosszat - hangsúlyozta Papp-Für János. 
A tábor versírás szekciójában Áfra János, Babiczky Tibor, Deres Kornélia, Kemény István és Magolcsay-Nagy Gábor, a prózai szekcióban pedig Berta Zsolt, Sopotnik Zoltán és Vörös István tanítja a diákokat, akiknek a pályáját a továbbiakban is segítik majd, a színvonalas írásoknak pedig publikálási lehetőséget biztosítanak - fűzte hozzá. 
Az ötnapos rendezvényen Szabó Imola Julianna, Jenei Gyula, Géczi János és Likó Marcell részvételével kötetbemutatókat, előadásokat, beszélgetéseket is tartanak. Esténként koncertekkel várják az érdeklődőket. Fellép többek között a Ruby Harlem, a Másik oldal és a Retronome zenekar. 
Papp-Für János elmondta azt is, hogy az írótáborok között az elmúlt években a hajdúböszörményi Kelet-Magyarország egyik legnépesebb rendezvénye lett. Az idei programokon mintegy száz fiatal részvételére számítanak, közöttük határon túli - Erdélyből, a Vajdaságból és Kárpátaljáról érkező - tehetségekre is.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*: