Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Babák magyar
népi viseletben
A hosszú hajú
királykisasszony
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Babák magyar <br> népi viseletben A hosszú hajú <br> királykisasszony
Könyvhét.hu online

Jönnek a jetik! – filmes hírek a világból

2018.08.01.

Az apáca eredetéről, Zendaya jeti-szerepéről (Apróláb), a Godzilla II – A szörnyek királya lehengerlő új előzeteséről és Melissa McCarthy készülő új filmjéről (Superintelligence) – az IC Press filmes hírei

Jönnek a jetik!

Az ősz a jetik jegyében telik. Az Apróláb (Smallfoot, hazai bemutató: szeptember 27.) hősei ugyanis nagy szőrös figurák, akik között elterjed a pletyka, hogy távoli vidékeken rajtuk kívül is léteznek más, rejtélyes és félelmetes lények: az aprólábúak. A többség persze nem ül fel ilyen mesebeszédnek, de vannak néhányan, akik azt sem bánják, ha bolondnak nézik őket: elhatározzák, hogy utánajárnak az igazságnak. Az ő vezérük Micsi, akinek az eredetiben Zendaya a hangja.
– Eleve nagyon élveztem, hogy úgy vehetek részt egy film elkészítésében, hogy nem kell sem fésülködnöm, sem sminkelnem hozzá – mondta a 22 éves éneskes-színész sztár. – Ráadásul az unokahúgaim is nagyon büszkék rám, hogy ilyesmit csinálok. A legjobb persze az volt az egészben, amikor Channing Tatum-mal rögtönözhettünk, hülyülhettünk, és a filmesek azt ígérték, hogy ha nem vágunk egymás szavába, ezek a helyben kitalált sziporkák is bekerülhetnek a filmbe. Ehhez már csak a ráadás volt, hogy elénekelhettem a Wonderful Life című dalt. Jó volt jetinek lenni!

Az apáca eredete

Amikor James Wan rendez (Aquaman!), nagyon pontosan, milliméterről milliméterre meghatározza, mit akar látni a képen. Mint producer viszont egész más a módszere: azt mondja, számára az a legizgalmasabb, amit a felkért rendező hoz magával. E szellemben készül Az apáca (The Nun, hazai bemutató: szeptember 6.), a Démonok között-univerzum új darabja.
Az apáca egyik nagy erénye a helyszín – mondja erre szerényen Corin Hardy rendező. – Romániában forgattunk, először a bukaresti stúdióban, azután Erdélyben, a segesvári kastélyban, erdélyi falvakban, erdőkben: a táj, az emberek mind teljesen autentikusak lesznek! És mivel régi történetet keltünk életre, rengeteg régi horrorkedvencem hatása is meglátszik majd a filmen. A klasszikus gótikus Hammer-mozik, Dario Argento, Friedkin Ördögűző-je, Raimi Gonosz halott-ja is ott van az ihletőim között, de még az Indiana Jones és a Végzet Temploma is… Ódon, elhagyott kastély, apácazárda, kavargó köd, halványan pislogó petróleumlámpa, ólomüveg ablakok: azt hiszem, ezek a műfaj olyan elemei, amelyek segítségével nagyon erős hatásokat lehet elérni.

Godzilla mindent legyőz

A San Diegó-i ComicConon a stúdiók idén is bedobtak mindent, amit tudtak. A jövő évek legfontosabb filmjeinek részleteit, a várható legnagyobb sikerek előzeteseit vetítették le a rajongóknak – a hatalmas felhajtás után most lassacskán ülepednek az érzelmek, és kezdődhet az összegzés.
Vélemény persze nagyon sok és nagyon sokféle van, de úgy látszik, az internet népe ítélt: és ezek szerint az új Godzilla-film, a Godzilla II. – A szörnyek királya (Godzilla II: King of Monsters, hazai bemutató: 2019. május) aratta a legnagyobb sikert. Bár azt nem tudjuk, hogy a film mennyire készíti elő Godzilla és King Kong várható összecsapását, de az biztos, hogy az előzetes a Kaiju-világ számos nagy szörnyét felsorakoztatja. Debussy Clair de lune-je zenéjére felbukkan a jégbe fagyott, háromfejű Gidora király, Mothra (aki 1961-ben saját filmet kapott), Rodan, a pteranodon őshüllő, és egy pusztulni látszó földi világ… és akkor még a rajongók aprólékos munkájával feltárt sok rejtett meglepetésről, húsvéti tojásról még nem is beszéltünk: történik utalás Carpenter és William Friedkin jó néhány klasszikusára is: bőven van mit keresni ebben az előzetesben!

McCarthy vs. szuperintelligencia

Melissa McCarthy akkor van elemében, ha úgy viccelhet, ha közben lehetőleg fut, verekszik, zuhan… esetleg fel is robban. A héten Atlantában kezdett bele új akcióvígjátéka forgatásába, amelyben Bobby Cannavele és James Corden lesz a partnere. A rendezői székbe – szinte már természetes, ha McCarthy játszik – Ben Falcone ül.
A Superintelligence című film főszereplőjének szürke életét az a váratlan helyzet zökkenti ki a szokásos kerékvágásból, hogy egyszer csak elkezd neki visszabeszélni a tévéje, okoskodik a telefonja, és beleszól az életébe a mikrohullámú sütője. Először azt hiszi, a barátai tréfálkoznak vele, esetleg kezd megőrülni. De lassacskán rájön, hogy igazából a világ első mesterséges überértelme választotta kísérleti alanyául – hiszen annyira átlagos. Viszont, ha a kísérlet sikerül, akkor valami nagyobb gonoszság következik: és azt már az egész világ megérzi. Viszont ha ez a háziasszony elég talpraesett, talán megmentheti az emberiség jövőjét…
És a háziasszony valószínűleg elég talpraesett lesz, hiszen Melissa McCarthy játssza! A forgatásról kiszivárgó első hírek szerint munka közben is karneváli a hangulat, és rengeteg rögtönzés, közös ötletelés garantálja, hogy nagyon szórakoztató film készül. A Superintelligence premierje jövő karácsonyra várható.

IC Press

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/2. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés