Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
A hosszú hajú
királykisasszony
Babák magyar
népi viseletben
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága A hosszú hajú <br> királykisasszony Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

József Attilára és Jun Dongdzsu koreai költőre emlékeznek 2018. február 9. és 10-én a PIM-ben

MTI - 2018.02.03.

Komolyzenei koncerttel, valamint irodalmi előadásokkal és beszélgetésekkel emlékeznek József Attilára és a koreai költőre, Jun Dongdzsura február 9. és 10-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) - közölte a Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.

A közlemény szerint pénteken Kim Ungdzso dél-koreai költő, irodalomkritikus tart előadást Kiket szeretett Jun Dongdzsu? címmel, amely lehetőséget nyújt az érdeklődőknek, hogy jobban megismerjék a fiatalon elhunyt, de nagyhatású költő életét és munkásságát. Jun Dongdzsu (1917-1945) nem csupán lírai, hanem hazafias, ellenzéki költészetéről is ismert, amelyet a koreai társadalom a japán megszállás alatt átélt kétségbeesése és szomorúsága jár át.
Sim Boszon dél-koreai költő és szociológus József Attila és a többes lét című előadása a kortárs koreai költőknek a magyar poétával kapcsolatos nézeteit, gondolatait osztja meg a magyar közönséggel. József Attila jól ismert a koreaiak számára, a munkásosztály életéről, reményeiről és reménytelenségeiről szóló verseinek köszönhetően. Az előadásokat követően Karafiáth Orsolya költő, író beszélget a Dél-Koreából érkező költőkkel.
Február 10-én, szombaton a dél-koreai kortárs zeneszerző, Lim Dzsieszun Egy új ösvény, brácsaverseny Jun Dongdzsu emlékére című szerzeményét mutatja be a magyar közönségnek, amelyet Tihanyi László magyar zeneszerző új, József Attila által inspirált darabjának ősbemutatója követ. A hangversenyen közreműködnek a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok, Philipp György karmester és kórusénekes, valamint Mácsai Pál színművész.
A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a www.koreaikultura.hu internetes oldalon keresztül - olvasható a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés