Könyvhét 2022
Móra Kiadó
MONDJAD MÉG!
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
Móra Kiadó<br>MONDJAD MÉG! Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

Június 1-jéig lehet jelentkezni a PesText Fesztivál irodalmi pályázatára

MTI - 2022.05.11.

Jeligés irodalmi pályázatot hirdetett Forrás/source hívószóval a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál; a pályázatra június 1-jéig lehet jelentkezni.

A pályázatra kortárs szerzők magyar nyelvű műveit várják legfeljebb 6000 leütés terjedelemben, műfaji megkötése nincs, de egy szerző csak egy, másutt még nem publikált alkotással nevezhet - tájékoztatták a szervezők az MTI-t szerdán.
A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Cserna-Szabó András, Halász Rita és Bartis Attila dönt a szakmai díjról.
A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angol nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. A győztes szerzők bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre kell elküldeni FORRÁS/SOURCE tárgymegjelöléssel.
A világirodalmi fókuszú PesText irodalmi és kulturális fesztivált idén immár negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 28. és október 1. között Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében.
Az idei esemény kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23.000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője.
Május 19-én a PesText előestek programja részeként az orosz szerző könyveiről, hatásáról és a kortárs irodalomról is tartanak beszélgetést M. Nagy Miklóssal és Totth Benedekkel. A programról részletek a Facebookon olvashatók - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/2.ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés