Könyvhét 2021
Nem kötelező,
szívből ajánlott
könyvek
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
Nem kötelező,<br>szívből ajánlott<br> könyvek Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online

Kedden indulnak a Pesti Magyar Színház jelenetíró-pályázatának ingyenes stream előadásai

MTI - 2021.02.22.

Kedden indulnak a Pesti Magyar Színház Nyitány elnevezésű jelenetíró-pályázatának ingyenes stream előadásai, melyek a színház Facebook oldalán és honlapján lesznek megtekinthetők.

A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében hirdetett pénzdíjas jelenetíró-pályázatot, amelyre a karantén utáni élet témakörében vártak pályaműveket. A beérkezett 193 pályaműből Deres Péter dramaturg választotta ki azt a legjobbnak ítélt hét jelenetet, melyeket a színház művészei streamelt előadások formájában színpadra állítottak - tájékoztatta a teátrum hétfőn az MTI-t.
Az ingyenes stream előadások a színház Facebook oldalán és honlapján tekinthetők meg a premierek időpontjában 19 órakor, de a szavazás lezárultáig akár többször is visszanézhetők lesznek.
A produkciók közül a közönség választja ki azt a hármat, amelyik pénzdíjban is részesül. A szavazatok március 14. és 30. között adhatók le, a végeredményt pedig március 31-én hirdetik ki.
Elsőként kedd este Almássy Bettina Kesztyűs kézzel című keserű komédiája lesz látható, melyben "anya, anyafia és anyafia csaja együtt laknak a karantén alatt, és ez sok konfliktust szül" - áll az ismertetőben. A jelenet szereplői: Soltész Bözse, Réthy Zsazsa, Tóth János Gergely, Hábermann Lívia és Szatmári Attila; rendező: Szatmári György.
Péntek este Tallér József Történet arról, hogy Nomád Csongor Zagyvarékason járt, és ez keresztülhúzta házassági terveit, hogy másról már ne is beszéljünk című jelenetében a menyasszony lánybúcsúját tartja barátnőivel egy szabadulószobában. Miközben frappáns megoldásokat keresnek a kijutás érdekében, kiderül, hogy Zagyvarékoson új, eddig nem ismert koronavírus-mutáció bukkant fel. Szereplők: Horváth Anna, Péteri Lilla, Lőrincz Nikol és Kocsis Gábor. Rendező: Keresztény Tamás.
Varga-Bíró Tamás Csendesen múló idő című jelenetét március 2-án tekinthetik meg az érdeklődők. A jelenetben Gizi néni már fél éve tartózkodik egy magyar kórház egyszemélyes luxus kórtermében; már nincs Covid-veszély, de ezt az idős nővel nem közlik és a kórházi szoba további sötét titkokat is rejt. Szereplők: Dániel Vali, Kocsis Gábor, Kovács Panka és Kisari Zalán, felvételről Gémes Antos. Rendező: Szatmári György
Majoros Sándor Régimódi vásárlás című kabaréjelenetének főszereplője egy nyugdíjas házaspár, akik rendkívül meggazdagodtak a pandémia alatt. Vásárlásukhoz azonban nem hajlandók az internetet használni, még akkor sem, ha ez másoknak nem tetszik. A március 5-én látható jelenet szereplői: Tahi József, Tóth Éva, Pavletits Béla és Szurcsik Ádám; rendező: Fillár István.
Március 9-én Varga Péter Iván Két lét című, "kemény, nyomasztó, tabukat döntő története" kerül műsorra, amely két, neten megismerkedő fiatalról szól, akik magányosan és elfojtások között élnek, a karanténlét személyiségpusztító hatásaitól szenvednek. Szereplők: Barsi Márton, Kisari Zalán, Kovács Zsuzsanna és Urbán Richárd. Rendező: Gémes Antos.
Két nap múlva Rutkai András Érettségi találkozó című kabaré jelenetében ötvenéves érettségi találkozójukra gyűlik össze pár öregdiák, immár beoltottan, de mindenki más-más hatású vakcinát kapott, ettől igen furcsán viselkednek. Szereplők: Bede-Fazekas Anna, Bede-Fazekas Szabolcs, Szűcs Sándor és Tóth János Gergely. Rendező: Keresztény Tamás.
A sorozat utolsó darabját március 13-án este mutatják be. Erdődy Adrienn Oh my God(s)! című történetében az Igazság Tv vendégeinek: Istennek, Buddhának, Lucifernek és Jézusnak dönteniük kellene arról, hogy mi legyen a Földdel a járvány után. Szereplők: Gémes Antos, Barsi Márton, Szűcs Sándor és Szatmári Attila. Rendező: Fillár István.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2021/2. számának címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés