Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Két író Keresése – filmes hírek a világból

2018.09.05.

A Keresés forgatókönyvíróinak munkamódszeréről, Taissa Farmiga apácává válásáról és horrorfilmben tapasztalt nővérének tanácsairól (Az apáca), a Velencei Filmfesztiválon bemutatkozó Csillag születik-ről és a Venom főgonoszáról. – Az IC Press filmes hírei

Két író Keresése

A Keresés (Searching, hazai bemutató: szeptember 20.) már talált: a film az idei Sundance fesztivál egyik nagy felfedezettjének számít, hiszen kivételes módon a zsűri és a közönség is ennek a thrillernek adta a fődíjat. Az elsőfilmes írópárosnak sikerült mindig új meglepetést szállító, fordulatos és izgalmas történetet alkotnia… úgy, hogy a történet végig egy számítógép képernyőjén bonyolódik.
Ismét bebizonyosodott a régi igazság: a jó film alapja a jó forgatókönyv: amelyet ezúttal a rendező és a producer közösen írt.
– Általában az írópárosok azt mondják, hogy együtt írnak, de nálunk ez másképp van – nyilatkozta a Keresés író/rendezője, Aneesh Chaganty. – Mi egymás ellen írunk. Folyton vitatkozunk és érvelünk, minden fordulatban, ötletben a logikát keressük. Vagyis megpróbáljuk bebizonyítani, hogy miért rossz, amit a másik kitalált. Így minden leírt mondat, fordulat sok próbát áll ki azért, hogy benn maradhasson a történetben. Ha valaki hallgatózna, miközben együtt gondolkodunk, azt hihetné, hogy ősellenségek vagyunk, és valószínűleg mindjárt kést rántunk. Pedig dolgozunk. És szerintünk így jönnek a jó megoldások…

Hol terem az apáca?

Egy hófehér ruhás, fiatal, vékony apácanövendék egy isten háta mögötti, elhagyott zárdában. Az apáca (The Nun, hazai bemutató: szeptember 6.) című film főszerepében Taissa Farmiga megmutatja, mi az a démonokkal küzdő ártatlanság. Könnyű neki: a nővére, Vera Farmiga a Démonok között-sorozat főszereplőjeként alaposan megtapasztalta már, milyen a világ talán legnépszerűbb horror-univerzuma lakójának lenni, és a forgatás előtt alaposan felkészítette húgocskáját.
– A legfontosabb tanács, amit adott talán az volt, hogy: „ne vidd haza a munkát!” – mesélte újságíróknak a nővére és az ő munkakapcsolatáról Taissa. – Forgatás után verjem ki a fejemből a démonokat, szellemeket, véres kígyókat és varjakat… Bár azt is hozzátette, hogy ez neki nem nagyon ment. De persze ő a démonológiával és az ördögűzéssel foglalkozott a szerep kedvéért, én pedig azt tanulmányoztam, hogy miképpen él egy apáca. De nem vonultam hozzá kolostorba: Audrey Hepburn ’59-es Az apáca története című filmjét néztem meg többször… és este is inkább vele próbáltam álmodni, és nem Valakkal, a démonnal.

Lady Gaga Velencében!

Idén tartják a 75. Velencei Filmfesztivált, és a mustra igyekszik méltó módon megünnepelni a különleges évfordulót. Talán sosem volt még annyi sztár és annyi különleges bemutató Európa egyik legismertebb filmes eseményén, mint az idén, de a neves vendégek közül is kiemelkedik, hogy Lady Gaga is gondolába száll, hogy péntek este jelen legyen filmje premierjén. A Csillag születik (A Star is Born, hazai bemutató: október 4.) két főszerepe közül a másikat Bradley Cooper alakítja, aki a rendezője is a filmnek. Ahhoz képest, hogy Cooper elsőfilmes rendező, hatalmas várakozás előzi meg a bemutatót: már csak azért is, mert sokak szerint a sztárpáros közös munkája Oscar-díjra is esélyes.
A két zenész szerelméről szóló sztorinak ez a negyedik filmes feldolgozása, és az előző változatok mindegyikét jelölték valamilyen kategóriában: Barbra Streisand is ezért vehette át a díjat 1976-ban. Most nemcsak a színészek és a zenészek reménykedhetnek – állítólag Sam Elliott is eséllyel drukkolhat, hogy a legjobb mellékszereplőként megkapja a legnagyobb díjat, amelyről filmesek álmodnak.
Ez persze még csak lehetőség. Ami biztos: Velence, péntek 19:15, Salle Grande!

Kik lesznek Venom ellenségei?

Nincs már messze október 4., amikor Tom Hardy bebizonyíthatja, hogy kétségektől gyötört szuperhősként is egyszerre tud laza és kemény lenni. A Venom (Venom) premierje már csupán bő hónapnyira van, az alkotóknak mégis sikerült az, ami kollégáiknak nem szokott: a történet nagyon sok titkát megőrizték a majdnem utolsó pillanatig.
És most maga a rendező, a Zombieland-del híressé vált Ruben Fleischer kotyogott ki néhány meglepetést. Például azt, hogy nemcsak Riot, hanem több más főgonosz is felbukkan majd a filmben. Még a négy alkalommal Oscar-díjra jelölt Michelle Williams is megemlítette egy interjúban, hogy mivel ő a film főhőse, Eddie Brock barátnőjét játssza a filmben, a képregény-előzménynek megfelelően, visszatérhetne mint Venom női változata – és ő vállalná is a szerepet.
Legutóbbi interjújában Fleischer megerősítette, a Venom célja többek között az, hogy megalapozzon egy hosszú sorozatot, és ehhez a későbbi részek szereplőit is fel kell villantania. De arra a kérdésre már nem akart válaszolni, hogy sokak kedvence, Carange (vagyis Vérontó) köztük van-e.
A nyomozni vágyó képregényrajongók azonban ezeket a mondatokat Woody Harrelson egy korábbi nyilatkozatával egészítik ki: ő azt nyilatkozta, hogy ebben a filmben kis szerepet játszik, de a folytatásban már nagyot – vagyis talán igaz a pletyka, és ő lehet a következő Venom film főgonosza.
IC Press

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*: