Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
A hosszú hajú
királykisasszony
A hanta banda -
Őskori kaland
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék A hosszú hajú <br> királykisasszony A hanta banda -<br>Őskori kaland
Könyvhét.hu online

„Kéziratok kalandos életéről” - Programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Kutatók éjszakáján

MTI - 2019.09.25.

Többek között Petőfi haláláról, André Kertész Adyhoz fűződő viszonyáról és a "kéziratok kalandos életéről" is hallhatnak a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) látogatói pénteken, a Kutatók éjszakáján.

A PIM Bártfay-termében az érdeklődők betekintést nyerhetnek például a múzeumi restaurátorok munkájába, megtudhatják, mi az a névtér, hogyan működik a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) vagy hogy milyen új műtárgyak kerültek a PIM-be - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
A múzeumnak otthont adó Károlyi-palota Vörös termében többek között a Nyugat szerkesztőségéből a Petőfi Irodalmi Múzeumba került kéziratokról, a segesvári ütközet régészeti kutatásáról, valamint Petőfi haláláról hallhatnak a látogatók.
A Díszterem előadói eközben fellebbentik a fátylat André Kertész párizsi Ady-emlékfotóinak titkáról, bemutatják, hogy melyik híres írók bútoraival lehet találkozni a gyűjteményben, valamint azt is, hogy miként vélekedtek kortársai a száz éve elhunyt Csáth Gézáról.
Előzetes regisztrációval péntek este a PIM kézirattára, médiatára és relikviatára is látogatható lesz - közölte a múzeum.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/4. számaÉS Páratlan oldalKőszeghyKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés