Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Konkoly Dániel és Pataki Viktor a FISZ új elnökei

MTI - 2023.01.14.

Pataki Viktor irodalomtörténész, szerkesztő, korábbi társelnök mellé Konkoly Dániel irodalomtörténész, szerkesztőt választotta új társelnöknek pénteki tisztújító közgyűlésén a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ).

Konkoly Dániel és Pataki Viktor a 2023 és 2025 közötti időszakban vezetik az irodalmi szervezetet - tájékoztatta az MTI-t szombaton a FISZ.
Közleményük szerint a leköszönő elnökségi tagok feladatainak ellátását olyan jelöltek vállalták magukra, akik korábban is aktív szerepet vállaltak az irodalmi életben általában és a FISZ életében.
Górász Péter irodalmár, könyvtáros tovább folytatja elnökségi munkáját, az új elnökség további tagjai Gondos Mária Magdolna szerkesztő, költő, Kiss A. Kriszta irodalomtörténész, kulturális rendezvényszervező, Pinczési Botond szerkesztő, kritikus és Szirák Sára kommunikációs szakember, szerkesztő lesznek.
Mint a közlemény kiemeli, a FISZ történetében mindig kiemelt figyelmet szenteltek a felelősségteljes utánpótlás-nevelésnek. A korábbi elnökséghez hasonlóan az új elnökség is hangsúlyos szerepet szán ennek, ezáltal pedig a FISZ negyed évszázados hagyománya megőrzésének, továbbadásának.
Az új elnökség elsődleges feladatai közé tartozik a sokoldalú, befogadó közeg fenntartása, a független és nyitott szemlélet átörökítése, a szakmai alázat és elkötelezettség megerősítése, átadása, továbbá az új perspektívák általi felfrissítése.
A FISZ az elmúlt három évben 50 taggal bővült, több mint 30 kötetet adott ki, és a pandémia ellenére szépirodalmi és irodalomtudományi rendezvényeivel vidéken és határon túl egyaránt jelen volt - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés