Ben és Holly
apró királysága
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Kicsi Csascsi
és a rosszcsont madár
Csibi
tűzoltó lesz
Ben és Holly <br> apró királysága Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Kicsi Csascsi <br> és a rosszcsont madár Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Könyvbemutató, díjátadó és irodalmi előadások a magyar kultúra napján Szabolcsban

MTI - 2020.01.15.

A hagyományos szatmárcsekei ünnepség és díjátadó mellett a hét végén és a jövő hét elején Nyíregyházán, Nyírbátorban, Kisvárdán és Vásárosnaményban is megemlékeznek a magyar kultúra napjáról Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Szatmárcsekén idén is megemlékeznek arról, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én a községben fejezte be a Himnuszt: a vasárnapi ünnepség ökumenikus istentisztelettel kezdődik a református templomban, majd a Kölcsey Társaság ünnepi közgyűlésén átadják a Kölcsey-emlékplakettet. Az ünnepi program a magyar-ukrán határ mellett fekvő település helyi református temetőjében zárul, ahol a hagyományoknak megfelelően az emlékezők megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc síremlékét.
Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár hétfőn ingyenes beiratkozással várja az érdeklődőket, akik délelőtt Karádi Zsolt főiskolai tanár Kölcsey alakja a magyar irodalomban című előadását is meghallgathatják. A VOKE Vasutas Művelődési Házban ezen a napon az ünnepi műsor mellett magyar írók és költők műveiből nyílik kiállítás.
Kisvárdán a helyi könyvtárban pénteken Weinrauch Katalin író, költő kötetbemutatójára és a Ruszin szivárvány című kiállítás megnyitójára invitálják az érdeklődőket, hétfőn pedig a vásárosnaményi művelődési központban Szeifried Zoltán festő- és grafikusművész Fejedelmi élet nyomában című tárlatával ünneplik a magyar kultúra napját.
Nyírbátorban a kulturális központban a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola Nyírbátori Tagintézményének tanulói mutatják be ünnepi irodalmi műsorukat.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

ESTERHÁZY 70 – Az Élet és Irodalom 2020/15. számából

Az Élet és Irodalom 15. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

A Könyvhét 2019/4. számaÉS Páratlan oldalKőszeghyKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés