Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Csibi
tűzoltó lesz
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Műfordítói kollokvium és pódiumbeszélgetés Áprily Lajos költészetéről a kolozsvári könyvhéten

MTI - 2017.05.09.

A 130 éve született, ötven éve meghalt Áprily Lajos költészetére kívánják ráirányítani a figyelmet a csütörtökön kezdődő 7. kolozsvári Ünnepi Könyvhét szervezői.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Romániai Magyar Könyves Céh, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által szervezett rendezvénynek ezúttal is a kolozsvári várfal mellett haladó Fogoly (jelenlegi nevén Potaisa) utca ad otthont. Amint H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh alelnöke az MTI-nek elmondta, a sétálóutcában állítják fel a könyvhétre bejelentkezett 25 könyvkiadó és könyvterjesztő sátrát és a rendezvény színpadát is, melyen pódiumbeszélgetések, előadások, koncertek követik majd egymást. 
A szervezők idén is író-olvasó találkozókkal, színházi előadással, valamint megzenésített verses produkciókkal és gyermekprogramokkal várják a könyv és irodalom kedvelőit. H. Szabó Gyula elmondta: éveken át ragaszkodtak ahhoz, hogy a kolozsvári könyvhetet a magyarországival egy időben tartsák, de kénytelenek voltak belátni, hogy szerencsésebb előrehozni az időpontot. Így elkerülik azt, hogy más kolozsvári rendezvényekkel legyen egy időben a könyvhét és a magyarországi szerzőket és előadókat is inkább el tudják vinni Kolozsvárra. 
A főszervező a rendezvények sorából az Áprily Lajos (1887-1967) költészetét vizsgáló pénteki pódiumbeszélgetést és a szombati műfordítói kollokviumot emelte ki. Utóbbi - szerinte - a kolozsvári ünnepi könyvhét évről évre ismétlődő programpontjává válhat.
A kolozsvári Ünnepi Könyvhét programja az unnepikonyvhet.ro honlapon böngészhető.
Gazda Árpád - MTI

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés