Szabad Tér július
A hosszú hajú
királykisasszony
Babák magyar
népi viseletben
Lullalína, a bátor
kis hercegnő
Csibi
tűzoltó lesz
A hosszú hajú <br> királykisasszony Babák magyar <br> népi viseletben Lullalína, a bátor <br> kis hercegnő Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Pályázatot hirdet a JAK az elnöki tisztsége betöltésére

MTI - 2017.05.19.

Pályázatot hirdet a József Attila Kör (JAK) az irodalmi szervezet elnöki tisztségének betöltésére.

A JAK internetes oldalán található kiírás szerint az új elnök 2018. januártól tölthetné be a vezetői posztot 2020 végéig. A pályázónak a JAK tagjának kell lennie, és más magyarországi írószervezet vezetőségében nem tölthet be funkciót. A tisztségre alapvetően egyéni jelöltek pályázatait várják, a jelöltek azonban új elnökségi tagokkal közösen is adhatnak be pályázatot.
Az elnök munkájáért tiszteletdíjban részesül, ennek mértékéről a szervezet közgyűlése dönt. A tiszteletdíj összege jelenleg havi bruttó 200 ezer forint. Az elnök szerepe többek között összefogni és irányítani a szervezet munkáját, képviselni a különböző kuratóriumokban, alapítványoknál és szakmai testületekben, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi).
A pályázatokat július 31-ig elektronikusan lehet benyújtani önéletrajzzal és publikációs listával kiegészítve, csatolva a részletes pályázati tervet, amely tartalmazza többek között az esetleges szervezetfejlesztésre, valamint a JAK finanszírozására vonatkozó elképzeléseket is.
A pályázatokat a tagság titkos szavazással bírálja el a szervezet táborában tartott közgyűlésen szeptember 1-jén - olvasható a pályázati kiírásban.
A JAK elnöki posztját 2011 óta Gaborják Ádám tölti be, aki 2016 júniusában azt mondta: a folyamatosan csökkenő működési támogatások és a finanszírozási környezet okozta problémák miatt a jelenlegi formájában megszűnés fenyegeti az irodalmi szervezetet.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

A Könyvhét 2017/2. száma

A Könyvhét 2017/2. száma május 31-én jelent meg a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermek-könyvnapok témájához kapcsolódva

Könyvhét 2017/2. számamókus könyvek reklámfüzethosszú hajúA hanta bandaMóraHelikonkönyvszakmaMesekalauzEuro-AuditObserverSaxumSzigetFekete Sas
Belépés