Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
A Móra Kiadó<br>ÚJDONSÁGAI Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online

Szarvas Ferenc a PesText írópályázat szakmai díjasa

MTI - 2022.07.25.

Szarvas Ferenc Outsourcing című alkotása nyerte a szakmai díjat a PesText világirodalmi fesztivál idei, Forrás hívószóra kiírt irodalmi pályázatán a zsűri döntése alapján.

Idén kétszáznál is több anyag érkezett a PesText pályázatra. Az előzsűrizésnél a rövidprózák taroltak, de a legjobb tizenegybe néhány vers és kísérleti szöveg is bekerült. Az előválogatást követő főzsűrizést Halász Rita, Bartis Attila és Cserna-Szabó András végezte - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Az Outsourcing című írás, illetve a többi döntős mű elsőként a SZIFONline-on olvasható, hétfőtől augusztus 20-ig lehet szavazni arra, melyik pályázó nyerje a közönségdíjat (https://www.szifonline.hu/pestext/pestext-2022).
A szakmai és közönségdíjas alkotásokat lefordíttatják angolra, szerzőik bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak az idei PesText fesztiválra.
A világirodalmi fókuszú PesText ősszel negyedik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében. Az eseményt a tervek szerint szeptember 28-tól október 1-ig tartják.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2022/3. számÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés