Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
A hosszú hajú
királykisasszony
A hanta banda -
Őskori kaland
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék A hosszú hajú <br> királykisasszony A hanta banda -<br>Őskori kaland
Könyvhét.hu online

Szögi Csaba győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen

MTI - 2020.01.22.

Szögi Csaba író-újságíró színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt kedd este Újvidéken. A díjnyertes darabot Puskás Zoltán állította színpadra.

A megírandó mű címét - Érccel mért életek - az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki hétfő reggel. Ennek alapján kellett három szerzőnek - Szögi Csabának, Pressburger Csabának és Patócs Lászlónak - délutánig drámát írnia. Ezután a rendezőknek - Puskás Zoltánnak, Pongó Gábornak és Lénárd Róbertnek - 24 órájuk volt arra, hogy színpadra állítsák az új drámákat a vajdasági magyar színházak társulatainak segítségével.
A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját háromtagú szakmai zsűri véleményezte és díjazta. A Brestyánszki Boros Rozália dramaturg, Kálló Béla színész és Tolnai Szabolcs rendező alkotta testület döntése szerint Szögi Csaba érdemelte ki a test, a lélek és a szellem hármasát boncolgató szövegével a legjobb szerzőnek járó elismerést. A legjobb rendező Pongó Gábor lett, aki a Pressburger Csaba újságíró által írt darabot állította színpadra.
A zsűri a legjobb szereplő díját Gombos Dánielnek, Mészáros Árpádnak, Banka Líviának és Krizsán Szilviának ítélte.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/4. számaÉS Páratlan oldalKőszeghyKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés