ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Külföldi könyvek <br> webshopja
Könyvhét.hu online

Tragédia kategóriában Maruszki Balázs és Pruzsinszky Sándor műve a legjobb

MTI - 2018.04.05.

Kihirdették a Bárka irodalmi folyóirat és a Békéscsabai Jókai Színház közös, a rendszerváltoztatásról szóló drámapályázatának eredményét - tájékoztatta a teátrum csütörtökön közleményben az MTI-t.

Mint írják, a zsűri három kategóriában, kategóriánként két-két írónak ítélte oda a pénzjutalommal járó díjakat. A legjobb vígjátékot Lakner László és Szombath András írta, színmű kategóriában Csikós Attilát és Kiss Judit Ágnest jutalmazták; tragédia kategóriában pedig Maruszki Balázs és Pruzsinszky Sándor műveit ítélték a legjobbnak.
A zsűrizésben Árkosi Árpád rendező, Darvay Nagy Adrienne színháztörténész, Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, Merő Béla rendező, Seregi Zoltán rendező, színházigazgató, valamint Zalán Tibor író, dramaturg vett részt.
A közleményben megjegyzik: a zsűri az értékeléskor a rendszerváltozás megidézése és az esztétikai szempontok mellett leginkább a színpadon való megjelenítés lehetőségeire figyelt. Ezek alapján nem sok színpadon sikerrel előadható, jól játszható, életszerű karakterekkel és érdekes, fordulatos, erős konfliktusos történettel bíró, színvonalas alkotást találtak. Kiugróan jó és változtatások nélkül bemutatásra alkalmasakat pedig egyáltalán nem, ezért kevés alkotást díjaztak - írják.
A pályázatot tavaly április 4-én hirdették meg, a november 7-i határidőre három országból 89 pályázó 102 pályaművet adott be, volt, aki négy, illetve hat darabbal pályázott.
Pályázni csak nyomtatásban és interneten meg nem jelent, színpadon be nem mutatott művel lehetett.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/3.ÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés