ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Külföldi könyvek <br> webshopja
Könyvhét.hu online

Zenei fesztivál az irodalom szerelmeseinek Thomas Mann Varázshegye ihletésére

MTI - 2017.11.09.

Thomas Mann Varázshegye ihlette a budapesti Zeneakadémián november 16. és 19. között megvalósuló kamara.hu fesztivál repertoárját.

A Halál, a Rémkirály vagy a vándorlegény különböző dalok, balladák, szerenádok szereplőjeként vezeti keresztül a hallgatót a 19. század zenei toposzainak labirintusán. Az irodalom szerelmesei megtalálhatják az összefüggést az egyes műsorok és a regény lehetséges értelmezései között is.
A fesztiválon többek között Chopin, Bach, Busoni, Schumann, Bruch, Debussy, Janácek, Schubert és Beethoven művei szólalnak meg, fellép mások mellett Veronika Eberle, Muriel Cantoreggi, Keller András (hegedű); Perényi Miklós, Marie-Elisabeth Hecker (cselló), az Escher Vonósnégyes; Roman Rabinovich, Érdi Tamás (zongora), Radovan Vlatkovic (kürt) és Klenyán Csaba (klarinét).
A huszonegy fellépő személye, az énekhang és a nyolc különböző hangszer csoportosításai, valamint a változatos program leköti a műfajjal még csak most ismerkedők figyelmét is - közölte a Zeneakadémia csütörtökön az MTI-vel.
A felnőttmesék mellett Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetők idén is készítettek gyermekeknek szóló produkciót: a legkisebbek a Hamucsellócska című zenés mese által ismerkedhetnek a klasszikus zenével. Folytatódik a szintén hagyományosnak tekinthető, irodalomról és zenéről szóló beszélgetés is: a vendég ezúttal Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta és meseíró lesz, a Varázshegy irodalmi délutánján pedig Radovan Vlatkovic játszik majd egy kürtdarabot.
A harmadik alkalommal megrendezett sorozat alapítója és művészeti vezetője a Simon Izabella-Várjon Dénes zongoraművész-házaspár, akik művészbarátaikkal együtt kalauzolják hallgatóságukat a kamarazene világában.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/3.ÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés