Az olvasás éjszakája
ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Az Olvasás Éjszakája
2018. szeptember 29.
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Az Olvasás Éjszakája 2018. szeptember 29. Külföldi könyvek <br> webshopja
Programok

A Kortárs Kiadó novemberi programja

2017.11.03.

GÉRECZ-est

Gérecz Attila költőre emlékezünk halála 61. évfordulójának előestéjén, november 6-án, hétfőn 18 órától a Batthyány Lajos Alapítványban (Bp., VI. ker. Eötvös u. 24.). Bemutatjuk Összes műveinek kritikai kiadását és a nemrég elindított gereczhagyatek.hu honlapot. A Szigeti Veszedelem zenekar új Gérecz-lemezéről, A fény szeretőjéről játszik dalokat. – Közreműködnek: Hajnal Géza, a kritikai kiadás sajtó alá rendezője; Sipos Lajos irodalomtörténész; Horváth Bence szerkesztő – és a Szigeti Veszedelem zenekar: Fehérváry Lilla, Molnár Réka, Mészáros Tibor, Mocskonyi „Bramsz” Péter, Vass Lóránt.

KRULIK Zoltán a Vértes Agoráján

Krulik Zoltán zenész, Makám-alapító estje Tatabányán, a Vértes Agoráján november 8-án, szerdán 18 órától (Szent Borbála tér 1.) Az idei Könyvhétre megjelent Az utolsó papírrepülő című prózakötetéből és verseiből is hallhatunk részleteket, valamint új hanglemezéről, az 1001 éjszakáról. Beszélgetőtárs Jász Attila költő, lapszerkesztő és Horváth Bence szerkesztő. A szerző mellett közreműködik Magyar Borbála, a Makám énekesnője.

SÁRKÖZIEK

Sárközi Mátyás könyvet írt apjáról, a költő-író-műfordító-szerkesztő Sárközi Györgyről. A Mi erősebb: a dal vagy az orkán? bemutatóját  november 9-én, csütörtökön 18 órától tartjuk a Jókai Anna Szalonban (Bp. I. ker. Iskola u. 28.). A szerzővel Fehér Charlotte szerkesztő beszélget, fölolvas Kisfalusi Lehel színművész. – Sárközi Mátyás szeptemberben vehette át – szülei posztumusz díjával együtt – a Magyar Örökség díjat, melyhez gratulálunk!

A KETTÉZÁRT FALU – Révkomáromban

Zelei Miklós dokumentumregényének harmadik, bővített kiadását mutatjuk be a "kettézárt városban" november 16-án, csütörtökön 16:30-tól a Csemadok nagytermében (Kossuth tér 3.), a Szövetség a Közös Célokért társulás szervezésében. Beszélgetőtársak: Zelei Miklós író, Tóth István, egykori beregszászi főkonzul, Heltai Csaba, a könyv tervezője, Horváth Bence szerkesztő. A könyvből felolvas a nagyszelmenci származású Tóth Tibor, Jászai Mari-díjas színművész, a Komáromi Jókai Színház igazgatója.

SZIGETHY Gábor a Győri Könyvszalonon

Napló, múltidőben című könyvéről beszélget a szerzővel Nagy Katalin újságíró november 19-én, vasárnap 18 órától a Győri Nemzeti Színház Pódiumszínpadán. A háromnapos rendezvényen e könyv mellett a kiadó más újdonságai is megvásárolhatóak a Könyves Szövetség standján.

LIPCSEY Emőke Miskolcon

A vadnyúl bukfencet vet című kötet bemutatója a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében lesz november 21-én, kedden 16:30-tól. (Részletekkel később jövünk a honlapon és a Facebookon.)

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/2. számaÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés