Könyvhét <br> 2021
Móra Kiadó
újdonságai
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
Móra Kiadó <br> újdonságai Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Programok

„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat, 2021

2021.03.15.

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” 2021. évi rendezvénysorozatának alkalmából.
Várjuk minden olyan alkotó pályázatát, akinek a műveit a természet, a táj, az erdő élménye, a természeti környezet és az ember viszonya inspirálta. Táj- és természetverseket, erdei meditációkat, prózákat, drámákat, meséket várunk, amelyek összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.
„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázata 2014-ben Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író javaslatára indult el, aki a pályázat zsűrielnöke és védnöke volt, „erdő-ünnepnek” nevezte a rendezvénysorozatot. A pályázat tiszteleg az írónő emléke, szellemi nagysága előtt.
„Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő és a zene, a művészet erejével. A klasszikus és a népzene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő, a természet védelme, a helyi közösségek építése. A rendezvénysorozatra látogatók új impulzusokat meríthetnek természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez. Az elmúlt évben az erdő, a természet teret adott a szabadidő eltöltésének, a sportnak, a családi sétáknak. A koronavírus járvány felhívta a figyelmet arra, hogy az ember a természet része, az erdő biztonságos feltöltődést nyújt. Motiválni szeretnénk a pályázat résztvevőit a normális keretek között zajló élet elindítására, úgy gondoljuk, ehhez a művészet, az irodalom és az erdő sok lehetőséget kínál.

Életkori kategóriák:
1.     felnőttek:
Olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyekbenmegjelenik a természet, a táj, az erdő szépsége.
A pályaművek műneme és műfaja szabadon választható.
Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.
Új pályázati kategóriában várjuk olyan alkotók munkáit, akik már részt vettek a rendezvényen, és megírják az élményeiket, benyomásaikat. A pályamunkák terjedelme 3 oldal, műfaja esszé.

2.     gyermekek: 8–18 éves korig.
A gyermekektől meséket várunk max. 3 oldal terjedelemben.
Témát a „Muzsikál az erdő” szellemiségéből merítsenek, amelyhez támpontot adnak a korábbi „Muzsikál az erdő” gyermekrajzpályázat alkotásai.

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet.
Az alkotásokat e-mailben, csatolt file-ként World-dokumentum formájában kérjük beküldeni. e-mail: muzsikalazerdopalyazat@gmail.com
A file név tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János „Zene” című műve esetében: kissjanos.zene.
Minden alkotó köteles mellékelni a nevezési lapot, aláírva szkennelve vagy lefotózva, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.
A nevezési díjmentes.

A művek beküldési határideje: 2021. május 14.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.
A zsűri elnöke: Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő. A zsűri tagjai: Vasvári Csaba, színművész, a Szentendrei Teátrum igazgatója, Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára, magyar szakos tanár.

Díjazás: wellnes hétvégék, tárgyjutalmak, könyvcsomagok.
A díjazott alkotások elhangzanak a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, közzétesszük azokat honlapunkon, közösségi oldalunkon. A szerkesztőség által arra érdemes művek megjelennek a Magyar Napló folyóiratban.

Az eredményeket közzétesszük várhatóan 2021. június 18-án a www.muzsikalazerdo.hu honlapunkon.
Terveink szerint az ünnepélyes eredményhirdetést a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok egyik rendezvénynapján tartjuk, 2021. július 3–11. között, az eredményhirdetés pontos időpontját közzé tesszük az online felületeinken.

Információ: Matúz Viktória – muzsikalazerdopalyazat@gmail.com

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*: