Könyvhét 2021
Nem kötelező,
szívből ajánlott
könyvek
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
Nem kötelező,<br>szívből ajánlott<br> könyvek Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Nők a könyvszakmában

Gál Katalin 15 éve vezeti a Vince Kiadót
Körben magyar- és idegen nyelvű művészeti és népszerű tudományos könyvek tucatjai sorjáznak, részben saját kiadványaik, részben a nagy, nemzetközi kiadók albumai, melyek lehet, hogy éppen magyar kiadásra várnak. A Vince Kiadó vezetőjével, Gál Katalinnal beszélgetett Szénási Zsófia.

Régi-új húrokat pendít a Líra – Kolosi Beáta a cégről, az olvasásról és az anyaságról
Mindig is a családi vállalatban dolgozott, a könyvkiadást és kereskedelmet kívülről-belülről megismerte, mire édesapja helyére, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatói székébe került. Kolosi Beátával Szénási Zsófia beszélgetett.

A könyv a mániám – Milkovich Eszter, a Holnap Kiadó „erősembere”
A könyv szeretete családi hagyomány a Milkovich családban. 15 évvel ezelőtt a Győri Városi Könyvtár levélben értesítette dr. Milkovich Esztert, a Holnap Kiadó ügyvezető igazgatóját, hogy 1743-ban Milkovich János – a család egyik őse – hetvenezer kötetes könyvtárat adományozott a városnak. A Holnap Kiadóról beszélt Milkovich Eszter Szénási Zsófiának.

Soha nem voltam diplomatikus alkat – Votisky Zsuzsa, a Typotex Kiadó frontembere
Bár Typotex Zsuzsának hívták a háta mögött, tény, hogy az 1989-ben létrehozott Typotex kiadó vezetője hosszú ideje emblematikus alakja a magyar természettudományos könyvkiadásnak. Votisky Zsuzsát Szénási Zsófia kérdezte.

Kenyeret az olvasóknak! Tarr Zsuzsa a Panem Kiadóról
Informatikai és közgazdasági szakkönyvkiadónak indultak, sokáig jelentős szereplői voltak a felsőoktatási tankönyv- és szakkönyvpiacnak, majd a felsőoktatás támogatási rendszerének elsorvadásával kénytelenek voltak profilt bővíteni. A Panem Kiadó vezetőjét, Tarr Zsuzsát Szénási Zsófia kérdezte.

Írófeleségből kiadóvezető – Szávai Ilona húsz éve vezeti a Pont kiadót
A kiadó alapítását Szávai Géza író kezdeményezte, miután 1989 elején kislányukkal, a 6. osztályos Eszterrel követték Erdélyből a már egy éve Budapesten kórházban gyógykezelt Ilonát. Házastársak és munkatársak, ritka egyetértésben „működnek” mindkét területen. Szávai Ilonát Szénási Zsófia kérdezte.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Őszi Könyvhét – hármat egy csapásra

Ha „negyedik hullám” nem szól közbe, a fesztiváli szezonra időzítve október 13-án megjelenő Könyvhetet három nagy könyves fesztivál leendő közönsége is lapozgathatja.

A Könyvhét 2021/2. számának címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés