Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét folyóirat

12 (lélek)frissítő, nyári olvasmány a Kálvin Kiadótól

Pompor Zoltán - 2024.06.18.

A nyár a pihenés ideje: a munkás tavasz és koranyár, a könyvvásárok nagyüzeme után a kiadók munkatársai is megpihenhetnek egy kicsit, és végre saját örömükre olvasgathatják a kiadott könyveket. A Kálvin Kiadó maroknyi csapata elhivatottan dolgozik azon, hogy színvonalas kiadványokkal lássa el olvasóikat. Körkérdésünkben arra kértük őket, hogy ajánljanak olyan könyveket, amelyekkel a nyári pihenés nemcsak a testi, hanem a lelki felfrissülés ideje lehet minden korosztály számára.

„Aktuális kedvencem Az Újszövetség bibliai teológiájának második kötete Peter Stuhlmachertől. A korább kiadványaink közül legszívesebben A könyvek című különleges, négykötetes Bibliánkat ajánlom. Olvassunk el egy-egy bibliai könyvet egyben, mint egy nagyregény részeit, a megszokott fejezet- és versszámozás, illetve a kisebb szakaszokra való töredezettség nélkül. A nyári kikapcsolódás és a hosszú esték vagy a csendes korai hajnalok jó lehetőséget teremtenek a „bekapcsolódásra”, az elmélyedésre is.”
(Galsi Árpád, kiadóvezető) (Címlapfotón)

„Jó ideje a bibliai eredetű szólásokat és közmondásokat összegyűjtő Ahol a kincsed van című, a Bibliatársulattal közös kiadványunk a kedvencem. Iskolás gyerekek édesanyjaként igyekszem rövid szakaszokból álló, érdekes, ugyanakkor az általános műveltséget gyarapító könyveket becsempészni a házikönyvtárba. Nagyon jól jön ez az élénk színű, szellős szedésű, ráadásul hátizsákba dobhatóan kisméretű közmondásgyűjtemény a közös utazások, néha-néha beköszönő unalmas perceiben!”
(Hanula-Csordás Dóra, a kiadó rendezvényeit és kommunikációját segítő munkatárs)

„Kedvenc címet nehezen tudok választani, talán Cs. Szabó Sándor tavaly megjelent Kálvin című regényét mondanám leginkább nekem valónak. Ebben a 16. században játszódó történetben sokan magukra ismerhetnek, akik számára a körülöttük és általuk is folyamatosan változó, kavargó világban az egyedüli állandóságot ma is a Szentírás és az Istenbe vetett hit jelenti. Nyári olvasmányként két, gyerekeknek szóló, évek óta kapható és sokak által kedvelt kiadvány jut eszembe. Győri Katalin Felhők szigete című ifjúsági regénye egy nem mindennapi (keresztyén) nyári táborba viszi el a kalandozni vágyó kiskamaszokat. A Felhőszárnyak című nyárváró magazin pedig a 6–8 éves kisiskolások számára nyújt szórakoztató kikapcsolódást kortárs versek, mesék és egy Csiga-ugróiskola társasjáték-melléklet segítségével.”
(Fodor Csaba, a kiadó terjesztési vezetője)

„Idén megjelent kedvencem a Mindennap veled című kötet, amely középiskolai áhítatokat gyűjt csokorba. Fontosnak tartom, hogy a digitális világban egy könyv képes legyen a fiatalok nyelvén szólni, és Isten ne csak valami régies, tömjénszagú fogalom legyen számukra, hanem közeli, barátságos és élő. Ha arra gondolok, hogy a Balaton-partra mit vinnék magammal, olyat ajánlanék, aminek a tartalma könnyed, ugyanakkor elgondolkodtató, formátuma pedig kicsi és vékony, hogy beférjen a strandtáskába. Ilyen Hézser Gábor válogatáskötete, a Mindennapi és nem egészen mindennapi történetek.”
(Szalai Zsófia, korrektor)

Dórihoz hasonlóan, nekem is az egyik nagy kedvencem az Ahol a kincsed van című, bibliai szólásokat, közmondásokat és magyarázatukat tartalmazó kis könyvünk. Gyerekkorom óta közel állnak hozzám az átvitt jelentésű szólások és a rövid, frappáns bölcsességek, amiken el lehet gondolkodni, és időről időre új jelentést nyernek különböző életkorban és élethelyzetben. Emellett ajánlom még a tavaly megjelent Pasztorálpszichológia című könyvünket is. A téma iránt érdeklődő laikusok is elmélyedhetnek benne, érdekes és hasznos ismereteket szerezve akár a szünidei pihenés alatt is.
(Darvas Krisztina, kapcsolattartó terjesztéssel, nyomdákkal, ügyfelekkel)

„Sok közös kiadványunk létrehozásában veszek részt tartalmi szerkesztőként, és néha lektorként is „bedolgozom” a Kálvin Kiadóban. Egy hamarosan megjelenő kiadványunkra szeretném felhívni a figyelmet: a Mindennapi kenyerünk című kis áhítatoskönyv a magyar nyelvű bibliai igék mellett az eredeti nyelven, héberül és görögül is közli az adott napokra ajánlott bibliai tanácsot, ígéretet és fohászt. Egy lelkésznek igazi lelki csemege! Nyári olvasmánynak pedig egy klasszikus könyvélményt ajánlanék, Lloyd C. Douglas És köntösömre sorsot vetettek című Jézus-regényét.”
(Pecsuk Ottó, a Bibliatársulat főtitkára)

A válaszokat Pompor Zoltán összegezte.

Sok-sok könyv,

programok

augusztus 19-ig,

aktuális információk

a Kálvin Kiadó

honlapján

 

 

 

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés