Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Csokonai Attila
SZABADMATT
A MÚZSA
CSÓKJA
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
A Móra Kiadó<br>ÚJDONSÁGAI Csokonai Attila <br> SZABADMATT A MÚZSA <br> CSÓKJA Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV
Könyvhét folyóirat

Több mint 270000 könyv

2010.04.26.

Hogyan lehet 272 930 könyvet megjelentetni egy év alatt?

Amikor a napokban nyilvánosságra kerültek a tavalyi év könyvkereskedelmi adatai az USÁ-ban sokan felkapták a fejüket egy ismeretlennek tűnő kiadó, a BiblioBazaar nevére, amely azzal vétette észre magát, hogy több mint 270 ezer könyvet adott ki tavaly az Egyesült Államokban. Hogyan lehetséges ennyi könyvet megjelentetni egy év alatt, amikor a hagyományos könyvkiadási technológiával működő kiadók százai összesen nem dobtak piacra ennyi címet?!
A hangsúly a címen van. A hazánkban sem ismeretlen book-on-demand (könyv rendelésre) és az ehhez kapcsolódó print-on demand (nyomtatás rendelésre) technológia a tengerentúlon úgy tűnik, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A digitális alapokra épülő módszert lehet kis példányszámú újdonságok előállítására is használni, a BiblioBazaar ezzel szemben nem eddig ismeretlen szerzőket fedez fel, nem új könyveket kíván piacra dobni, megelégszik azzal, hogy lejárt jogdíjú könyveket digitalizál és kis példányszámban, elérhető áron értékesít ínyenc olvasók, kutatók vagy könyvtárak számára. És amíg az amerikai sajtót az e-bookok és azok egyre nagyobb példányban fogyó olvasói tartották lázban, a BiblioBazaar legalább ekkora, bár sokkal csendesebb népszerűségre tett szert az olvasók körében.

Forrás: Publishers Weekly

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:2022/4. számTandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés